Със сигурност спадът на растежа на икономиката на България за

...
Със сигурност спадът на растежа на икономиката на България за
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Следващата година икономиката ни ще възстанови всичко загубено

" Със сигурност спадът на растежа на стопанската система на България за второто тримесечие няма да бъде 20% само че се надяваме да бъде към половина или малко по-малко ". Това сподели министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, който по-рано през днешния ден се срещна със синдикални и работодателски организации, с които разиска нови антикризисни ограничения за бизнеса, съобщи БГНЕС. Получихме първи сигнали във връзка с бизнесклимата, които демонстрират възобновяване, добави министърът.
„ В първото тримесечие България се оправи извънредно добре. Сега чакам във второто тримесечие, когато се регистрират данните от интервала, в който стопанската система беше затворена, да имаме много сериозен спад и това да бъде преодоляно в 3-то и 4-то тримесечие, тъй че за годината да се представим по-добре “, разяснява министърът и напомни, че прогнозите на интернационалните организации е спадът на стопанската система ни да бъде по-малък от -7%.
" Към края на годината растежът ще бъде негативен. Това, което ние предвиждаме е, че идната година ще възстановим всичко изгубено ", съобщи Лъчезар Борисов.
Стана ясно още, че от откриването на телефонната линия за подаване на сигнали са получени 8 сигнала, които са свързани с административни и механически усложнения. Министърът напомни, че се води и следствие против подаден сигнал в прокуратурата, само че към момента не може да оповести повече данни по него, съобщи още БГНЕС.
За оповестените от министъра нови антикризисни ограничения четете ТУК.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР