Със сигурност ще препоръчаме Несебър да бъде една от дестинациите,

...
Със сигурност ще препоръчаме Несебър да бъде една от дестинациите,
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Ще препоръчаме Несебър да е сред обектите в проучването на NG за българското културно наследство

Със сигурност ще препоръчаме Несебър да бъде една от дестинациите, които National Geographic да включи в особено изследване за културно-историческото завещание на България. На преди малко завършилото Международното туристическо ревю WTM в Лондон международно известната телевизия изрази интерес да направи такова изследване. Това заяви в черноморския град министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на реставрираната православна черква „ Св. Йоан Алитургетос “ в Стария Несебър – обект на ЮНЕСКО. Министърът бе поканена за церемонията от Н.Пр. Ерик Рубин, дипломат на Съединени американски щати в България. Строеният през 13-и в. храм е възобновен посредством Посланическия фонд за запазване на културното завещание от Съединени американски щати.
 1  2  3
Министър Ангелкова акцентира, че туристическата администрация разчита на културно-историческото завещание, с цел да разпространява от ден на ден благосъстоянията на страната. Неслучайно със основаването на министерството обособихме и културно-историческите дестинации, а Несебър попада в една от тях – „ Морските замъци на България “. Тя благодаря на дипломат Рубин за напъните, които се поставят в поддръжка на нашите монументи и храмове, както и на всички, взели участие в прелестната самодейност.

Несебър, с изключение на едно от най-посещаваните места по българското Черноморие – за първите 9 месеца на годината тук са осъществени близо 9 млн. туристически нощувки, е и от градчетата, които има едни от най-красивите архитектурни монументи в България, привличащи хиляди гости. Мога да ви уверя, че ние ще продължим да подкрепяме такива начинания, съобщи министър Ангелкова и пожела реновираната постройка да стане привлекателен център за нови и нови гости. Тя предвижда сполучлив зимен сезон 2018/19 на база ранните записвания. Очакваме растеж от 5%, което е обяснимо поради устойчивото развиване на бранша, сподели министърът. През последните три години имаме над 31 на 100 растеж и сме една от най-хубавите устойчиви дестинации. Запазва се ползата от водещите пазари за зимен туризъм като Гърция, Румъния, Сърбия, Македония, Турция. Очакваме растеж от английските туристи с 10 на 100 за момента. За зимата насърчаваме интереса и от други дестинации като Израел, от съперниците Австрия, Италия, Германия и други

Приятно ме изненада, че заспиванията за идващото лято на британския пазар вървят с 29 на 100 нарастване, добави министър Ангелкова. Тя изрази вяра също, че още повече българи ще предпочетат страната си за отмора и пътувания – за деветте месеца на годината те са осъществили над 4 млн. нощувки у нас.

В отговор на журналистически въпрос министърът посочи, че с измененията в Закона за туризма (ЗТ) от дълго време е разпоредила от дефиницията за екскурзиант да се отстрани опцията посещение при близки и родственици. В подготовката на ЗИД на Защитена територия работните групи са се постарали да транспонират оптимално тъкмо наставления и интернационалните документи, в тази ситуация избрания на Световната организация по туризъм. Категорично екскурзиант е всеки, осъществил най-малко една нощувка в категоризирано място за настаняване, разяснява министър Ангелкова и анонсира, че персонално ще взе участие в мониторинг за работата на работната група, с цел да не се поясняват понятията двояко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР