Със сигурност ще останете изненади от нещата, които не трябва

...
Със сигурност ще останете изненади от нещата, които не трябва
Коментари Харесай

Какво никога не трябва да правим веднага след къпане?

Със сигурност ще останете изненади от нещата, които не би трябвало да вършиме незабавно след къпане.

1. Не се обличайте

Не бързайте да облечете ежедневните си облекла - сложете си мек халат и си починете още половин час. Това време е належащо на тялото, с цел да се охлади и да се всмуква по-добре водата.
 Хората, които си взимат душ преди лягане, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да прочетат това Хората, които си взимат душ преди лягане, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да прочетат това
Много хора избират вечер, преди сън, да си вземат един топъл душ. Те са на мнение, че по този метод „ отмиват ” напрежени...

2. Не се хранете

Яденето след къпане е неприятна концепция. За да не навредите на здравето си, би трябвало да изминат най-малко 45 минути сред водните процедури и потреблението на храна. Но приемът на чаша билков чай ​​или чаша топла вода незабавно след душ само ще е от изгода за тялото ви.

3. Не се подсушавайте посредством пламенно триене на кърпата в кожата

Обикновено след душ по табиет започваме пламенно да търкаме кожата си с забрадка, с цел да изсъхне по-бързо. Но това е груба неточност.

Избършете се деликатно. Препоръчително е даже да се увиете с огромна забрадка и да се разноските малко, до момента в който останалата вода се всмуква изцяло. Този съвет се отнася и за мократа коса. В противоположен случай тя ще се накъса.
 Защо е значимо да си вземем парещ душ преди сън? Защо е значимо да си вземем парещ душ преди сън?
„ Вашият циркаден темп, който е вашият цикъл сън-събуждане, се управлява от телесната температура и светлина “, споделя доктор Уит...

4. Не нанасяйте артикули за грижа за кожата

Абсолютно неефикасно е да употребявате хидратиращ крем или дезодорант, до момента в който кожата към момента не е изсъхнала, продуктите няма да се всмукват добре - водата безусловно ще ги изтласка върху кожната повърхнина. Нанасяйте продуктите за тяло единствено върху суха кожа.

5. Не си правете почистваща маска

След къпане порите се отварят - време е да си извършите хидратираща маска.

Но за почистващите маски е по-добре да изчакате. Къпането почиства и кожата на лицето даже и да не нанесете върху нея почистващ препарат под душа. За да избегнете раздразнение и пресушаване, откажете се от почистващата маска след душ.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР