Със сигурност ще има балотаж на местния вот във Варна

...
Със сигурност ще има балотаж на местния вот във Варна
Коментари Харесай

Маркет линкс: Със сигурност ще има балотаж във Варна

Със сигурност ще има балотаж на локалния избор във Варна - няма да има претендент, който ще успее да завоюва повече от 50% на първия тур.

Това сочат данните от изследване на " Маркет линкс ", извършено измежду 400 имащи право на глас в община Варна. То е извършено в интервала 11-15 октомври и по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета и е по поръчка на за задачите на дебатите, които медията провежда сред главните съперници за кметските места в основните градове.

Водач сега е актуалният кмет на града Иван Портних, който събира 26% от гласовете на тези, които са декларирали твърдо, че ще гласоподават.

Портних не се появи на днешния спор.

Втори е претендентът на " Възраждане "  Коста Стоянов със 17% поддръжка.

Трети е Благомир Коцев от " Продължаваме промяната-Демократична България " - с поддръжка на 15 на 100 от деклариралите, че ще гласоподават.

Четвърти е претендентът на Българска социалистическа партия Павел Раличков с 10% поддръжка.

Пети - Ивайло Костадинов от " ИТН " с 2 на 100.

" Лидерството на Иван Портних не е толкоз мощно изявено, въпреки то да е обективно. Битката за второто място ще бъде осезаема и забавна, тъй като там има динамичност. По време на акцията позициите се разместват ", разяснява социологът Добромир Живков. - " Любопитното е, че разликата сред втория и третия е в границите на статистическата неточност, тъй че ще има забавна борба ", добави той.

По думите му има ненадейно висока изборна интензивност - над 50 на 100. Обяснението за това е, че изборът на претенденти за варненци е доста по-широк, в сравнение с е имало на предходните избори.

Най-много - 43% от интервюираните са показали, че чакат чистотата на въздуха и водите да се подобрят. 38% чакат битката с корупцията да се усъвършенства, а 36% чакат положително ръководство и бистрота. 31на сто  смятат, че подобрението на положението на улиците и тротоарите е измежду значимите проблеми за решение. 25% са избрали задържане на младите, а за повече нови работни места упорстват 22 на 100.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР