Със сигурност ще бъдат повече парите за здраве догодина. Това

...
Със сигурност ще бъдат повече парите за здраве догодина. Това
Коментари Харесай

Ананиев обещава повече пари за здраве догодина

" Със сигурност ще бъдат повече парите за здраве следващата година. Това мога да ви го обещая още в този момент. "

Това съобщи здравният министърът Кирил Ананиев пред публицисти във връзка вчерашното подаване на 21 групови оставки на медицинските сестри от болница " Токуда ", на няколко сестри от болничното заведение в Карлово и за предстоя митинг на здравните експерти.

Той не сподели какъв брой повече пари за здраве ще има от следващата година , само че те ще бъдат употребявани за НАТ технологиите, за трансплантациите, за претрансплантационния интервал и следтрансплантационния интервал, за възнаграждение на трансплатанционните екипи и други.
 21 медицински сестри от
21 медицински сестри от " Токуда " подадоха групови оставки

Оставки са подали още старшата сестра и няколко санитари

Информацията, с която разполагат медиите, разполага и здравният министър за груповите оставки на сестрите, тъй като източникът на информация е еднакъв. По думите на Ананиев несъмнено стеснителен е фактът, че в действителност са подали групови оставка , само че въпросът е дали всички са подали оставки или част от тях. " Информация е малко разнопосочна. Но колкото и да са, е притеснително, тъй като това е една от огромните лечебни заведения в София и в България, където минават хиляди български жители ", посочи Ананиев.

Той има намерение да предложения на среща управлението на " Токуда ", с цел да разбере какви са същинските аргументи за груповите оставки на медицинските сестри. Ананиев към момента не разполага с разбора за това коя болница с какъв брой пари е нараснала заплатите, защото до края на септември би трябвало да получи резултатите.
 Няма да има смяна в здравните вноски, твърди Ананиев
Няма да има смяна в здравните вноски, твърди Ананиев

НЗОК също няма да бъде с лимитирана активност

Здравният министър регистрира, че има проблем и в болничното заведение в Карлово, само че желае да го чуе от шефа на болничното заведение, защото дошла разнопосочна информация.

На въпрос дали има резултати от следствието за слагане на стентове на здрави пациенти , без да е належащо, Ананиев означи, че изпълнителна организация " Медицински контрол " проверява случая и когато има повече информация, тя щяла да бъде оповестена. " Все ми се желае да нямам доверие, че това се е случило, тъй като не е човешко в чисто човешки проект ", акцентира здравният министър.
 Ананиев предлага модел за демонополизация на НЗОК
Ананиев предлага модел за демонополизация на НЗОК

Кога ще реформирате системата?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР