Със сигурност отмяната на Гран При на Емилия-Романя заради проливните

...
Със сигурност отмяната на Гран При на Емилия-Романя заради проливните
Коментари Харесай

Ето защо Пиер Гасли може да се радва, че Гран При на Емилия-Романя не се провежда

Със сигурност анулацията на Гран При на Емилия-Романя поради проливните дъждове и наводненията в едноименната италианска област не беше най-хубавата вест за всички почитатели на Формула 1, само че пък беше най-разумното решение.

За един човек анулирането на спортния уикенд на „ Имола “ може и да се окаже положително. Това е Пиер Гасли, който е Гран При на Мексико Сити предишния октомври е на единствено две наказателни точки от това да получи възбрана за присъединяване в един уикенд.
 Кой водач стартира сезона с най-вече наказателни точки Кой водач стартира сезона с най-вече наказателни точки
В момента водачът на Алпин има 10 наказателни пункта, само че в понеделник ще загуби два от тях, защото ще измине тъкмо година, откогато той ги получи. Те му бяха дадени след неговия контакт с Ланс Строл по време на Гран При на Испания преди година, когато той към момента беше водач на Алфа Таури.

След отпадането на тези две наказателни точки към врата на Гасли ще стане малко по-широко, защото той ще бъде с осем пункта на своята сметка. Още по-добрите вести за Гасли са, че от началото на годината стюардите по-рядко дават наказателни точки, най-вече за тежки нарушавания и произшествия.
 ФИА промени метода, по който ще дава наказателни точки във Формула 1 ФИА промени метода, по който ще дава наказателни точки във Формула 1
През предходната година Гасли получи една от десетте си точки поради прекомерно честото овакантяване на рестриктивните мерки на пистата без основателна причина в Гран При на Австрия. От началото на този сезона това нарушаване не носи наказателна точка. Същото важи за превишаването на скоростта в бокса.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР