Със сигурност обаче Недьо е по-Човек от много хора, казва

...
Със сигурност обаче Недьо е по-Човек от много хора, казва
Коментари Харесай

Проклятие от златно имане ли застигна бившия боксьор Рамбо, който умря от студ на пазара в Бургас

Със сигурност обаче Недьо е по-Човек от доста хора, споделя негов непосредствен

Джон Рамбо е книжовен и кино воин, фиктивен от канадския публицист Дейвид Морел. Експерт в оцеляването в извънредно враждебна конюнктура, воденето на партизанска война и оцеляване в тила на врага.

Но и Бургас имаше своя Рамбо – изопачен и деградиран облик ненапълно, само че пък същински. Това е Недьо Димов Карагьозов, на 63 години, от созополското село Зидарово, който на 6 февруари бе открит измръзнал на пазара „ Краснодар “.

Флагман.бг се свърза с околните на Недьо, които през вчерашния ден са го изпратили в последния му земен път. Сестра му от Айтос и някогашната му жена и майка на децата му са освободили тялото от аутопсия. Не се е наложило образуването на досъдебно произвеждане и обществено заравяне с прокурорско разпореждане.



Историята на бургаския Рамбо се оказва не по-малко забавна от тази на измисления воин. Може би сравнението е пресилено, само че пък има и някои сходства. Бил е народен играч по бокс и е носел популярност на България. Но самичък си е избрал ориста, споделят негови познати.

„ Недьо беше неповторим безгрижник, като стиснеше камъка, вода текваше от него. Беше доста за правдата, когато види да тормозят някого или пък неправда, постоянно вземаше вярната страна. Скачал е на пердах, когато се постанова, само че постоянно, с цел да отбрани по-слабите.

 Недьо в никакъв случай не е бил веществен човек. Занимаваше се със строителство дълги години. Има жена и три деца. Преди към 20 години неговите близки споделят, че съборил къща в Бургас и намерил цялостна торба със злато. Доста от него е откраднато след това, тъй като Недьо не се е вълнувал от това. Друга част от златото той раздал на хора в последна потребност. А най-после каква подигравка – вижте самият той по какъв начин си отиде. Дали го застигна проклятието на откритото богатство, не мога да кажа. Но изборът да живее по този начин си беше негов. Със сигурност обаче Недьо е по-Човек от доста хора. “ Това описа пред Флагман.бг локален човек, който добре познава житейския път на Недьо, който за бургазлии е прочут като Рамбо.



И прибавя още няколко щриха: „ Фрапираща една история, мен тръпки ме побиха, до момента в който е слушах тогава и още се случва, като я описвам. Недьо към този момент живеещ в града като клошаря Рамбо отива на жп гарата и вижда гладно дете, босо и със скъсани облекла. За секунди безусловно става разгневен. Развиква се на таксиметровите водачи по какъв начин не ги е позор да гледат малко дете да плаче от апетит и да не престават да си приказват все едно го няма. И със събраните пари за ракия Рамбо отива и купува странджанка на детето, обръща се и си отпътува. “

 Неговото предпочитание си беше да си бъде на пазара, околните го молеха първоначално да се прибере при тях, само че той всякога се връщаше – по този начин завършва диалогът ни с индивида, който познава Недьо Димов Карагьозов или Рамбо – най-известния бургаски нещастник.

Близките са го молили се върне, само че самият той отказвал неведнъж. Общината пък го е прибирала в приюта 4 пъти, само че там Рамбо е изкарвал единствено по няколко дни... и по този начин до 6 февруари 2023 година

Недьо е заровен през вчерашния ден в село Зидарово, пристигнали са да го изпратят сестра му, някогашната му жена и негови познати. Трите му деца – двама синове и щерка, живеели в чужбина, само че не съумели да се приберат, единствено изпратили пари за погребението. Кметът на Созопол Тихомир Янакиев също е подкрепил организацията по опелото.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР