Със сигурност няма как да запазите летния загар до следващата

...
Със сигурност няма как да запазите летния загар до следващата
Коментари Харесай

Летния загар може да запазите и до Коледа, с ето тези полезни съвети

Със сигурност няма по какъв начин да запазите летния тен до идната година, само че можете най-малко да удължите резултата


На всяко тяло загарът има друга продължителност. Тя зависи от доста фактори, освен от вида на кожата. Важно е и къде сте получили тена. Ако е резултат от почивката на южен плаж, подгответе се да се разделите с него бързо, тъй като ще става все по-малко кондензиран. Ако сте го получили на улицата, на вилата или в зеленчуковата градина на баба, ще е доста по-траен.

Всичко е доста просто. Морското слънце е непривично за кожата ви и по тази причина тя се пази, като създава меланин. Когато се върнете вкъщи, стартира да се възвръща, клетките се обновяват и се излющват обгорелите. Затова тенът е краткотраен.

Ако на плажа сте по-често под чадъра, изгодите няма да са единствено за здравето ви

И загарът, получен на сянка, ще е доста по-траен. Полученият в нормалната ви среда пък е по-равномерен, реализиран за повече време, влезнал е в по-дълбоки пластове на кожата и остава по-дълго.

Трябва да полагате грижи за кожата си освен по време на почивката, а преди нея и след завръщането вкъщи.

Преди интензивните слънчеви бани наложително направете курс от няколко хидратиращи процедури. Използвайте овлажняващи лосиони и подхранващи кремове, правете вани с мляко и растителни масла.

Изложена за дълго на слънце, кожата се е дехидратирала. След ваканцията на първо време би трябвало да възстановите водния й баланс. След всеки душ щедро мажете цялото тяло с хидратиращ лосион. Ако той съдържа антиоксиданти, ще има още по-добър резултат. Изложена на слънце кожата старее, тези субстанции могат да забавят процеса. Продължавайте с тези грижи най-малко два месеца.

Внимавайте с температурата на водата. Колкото по-висока е тя, толкоз повече се лющи кожата. Ваните също способстват за измиване на тена. А за сауната изобщо забравете.

Маските имат още по-добър резултат, с цел да запазите тена и да хидратирате кожата. Смес от сметана, жълтък и растителни масла подхранват мощно. Може да добавите зеленчуково пюре (от краставица, авокадо, варени моркови, тиквички или домати) или плодово (най-подходящи са черниците, кайсиите, динята и пъпеша).

Има и специфични козметични средства, които удължават трайността на тена. Може да ги употребявате още по време на отпуската, след всеки плаж. Съдържащите натурални маслата са най-подходящи, тъй като имат и подхранващо деяние. Продължете да се мажете няколко месеца след слънчевите бани. Ще са ви единствено от изгода.

Най-рано си отива тенът на лицето и това се дължи на козметиката. Направете обзор и избягвайте тоник, лосион или крем с избелващо деяние. Дори пяната за измиване на грима може да има този резултат.

Отложете процедурите за пилинг и надълбоко разчистване на кожата, в случай че желаете да запазите тена за по-дълго. Тяхната съществена цел е да излющят повърхностния пласт на кожата, а тъкмо той е притежател на пигмента в най-голя-ма степен.

Тенът може да пазите и от вътрешната страна. Взимайте витамин А, а най-добре добавки, съдържащи още микроелементи и субстанции, които в допълнение ще заздравят кожата, без да я изсветляват

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР