Със сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за

...
Със сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за
Коментари Харесай

Благоевградският депутат Росен Желязков: ГЕРБ няма да събори кабинета 


Със сигурност няма да съборим кабинета, ние се готвим за ротация, разгласи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков пред Нова тв на въпрос дали ГЕРБ е подготвена да жертва държавното управление поради поста на външен министър.

" В началото тази форма на ръководство изглеждаше толкоз екзотично, Кирил Петков сподели, че няма да вършим коалиция, а ще вършим ротация, тъй като си нямаме доверие. Тази аксиома сякаш я забравихме в работата на Народно събрание и на кабинета и изглеждаше, че ротацията безпроблемно ще се случи в първата половина на март ", разяснява Желязков.

Той добави, че от няколко дни това не наподобява толкоз безоблачно и то се дължи на новия сюжет, който от " Продължаваме промяната " са внесли.

Желязков похвали " Демократична България " за уравновесената и виновна позиция по претенциите на сътрудниците си от Политическа партия.

" Допреди няколко дни изглеждаше, че държавното управление може да бъде задоволително стабилно да изкара цялостен управнически мандат ", посочи шефът на Народното събрание.

Росен Желязков уточни, че разбирането на ГЕРБ е за минимални промени в кабинета при ротацията, в случай че въобще би трябвало да има промени, тъй като би трябвало да има резистентност. Всяка смяна е потрес в системата и разбирането на ГЕРБ е, че външният министър сега би трябвало да продължи да съвместява и тези функционалности, съобщи той.

Желязков добави, че догадка различен човек от редиците на ГЕРБ да поеме Министерство на външните работи е допустима единствено и само в случай че " Продължаваме промяната " изразят запаси към личността на Мария Габриел, каквито досега няма.

На въпрос дали Политическа партия са предложили на ГЕРБ нещо в подмяна на поста външен министър ръководителят на Народно събрание сподели, че няма такива диалози, а единствената тематика, която е сложена на масата, е, че Политическа партия държат Николай Денков да е външен министър.

" По-скоро ултиматумът идва от тяхна страна, до момента в който ние заявяваме, че в случай че ще вършим избори, най-хубавият миг ще бъде дружно с европейските ", разяснява още Росен Желязков.

Той бе безапелационен, че радикални промени в държавното управление няма да има. Ще има кадрови решения, само че те няма да трансформират нито структурата, нито генерално състава на държавното управление, с цел да има резистентност.

В отговор на въпрос Росен Желязков сподели, че не знае кой ще е последният му ден като ръководител на Народното събрание, тъй като не е изяснено в ротационния цикъл дали първо държавното управление ще се сменя или ръководителят на Народно събрание. По думите му и двете хипотези са вероятни и възможни.

Попитан допустимо ли е да бъде номиниран за ръководител на Комисията за защита на конкуренцията, Желязков отговори, че няма такава тематика. За опцията да поеме поста външен министър съобщи, че това към този момент звучи прекомерно екзотично.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР