Със сигурност ни очаква тежък мач. Литва е дисциплиниран отбор

...
Със сигурност ни очаква тежък мач. Литва е дисциплиниран отбор
Коментари Харесай

Кръстаич с ултиматум към играчите за мача с Литва

„ Със сигурност ни чака тежък мач. Литва е порядъчен тим - много тичат. “

Това сподели селекционерът ни Младен Кръстаич във връзка идното на България в събота домакинство от квалификациите за Евро 2024.

„ Лъвовете “ на процедура нямат шансове за класиране като ще търсят първа победа в акцията след 2 ремита и 3 провали.

„ Няма да е елементарен мач на следващия ден, само че поради по какъв начин играхме в първия мач с Литва, Черна гора и Сърбия, чакам да покажем добра игра, да покажем самочувствие и да спечелим ", стартира треньорът.

" Всеки един от трите мача – двата с Черна гора и семейството със Сърбия, можехме да спечелим. Във всеки от тях имахме 100-процентови положения. Срещу Сърбия пропуснахме успеха пет секунди преди края, а против Черна гора като посетители вместо да е 2:1 или 3:1 за нас, стана 2:1 за съперника ". Той съжали, че головете в българската врата са станали от еднотипни неточности. Но желае на следващия ден да види силата и желанието, които и при провалите, са били забележими в българския отбор.

" Не се възползваме от обстановките, които сътворяваме и това е наша уязвимост. Утре играем европейска подготовка, в която точките са най-важните. Затова се надявам и половин състояние да имаме, да го вкараме. Ако бяхме взели тези точки, които изпуснахме след леките голове, нямаше да сме на това място в класирането, а да сме в борбата за първите две места. Но виждам момчетата по какъв начин се трудят и няма по какъв начин да бъда неудовлетворен, без значение какви резултати се получават. Затова, в случай че има негативи, дано да са върху моя тил, а не върху футболистите. Така е било от първия ден и по този начин ще бъде до последния, в който съм тук ", съобщи още сръбският селекционер на България.

На въпрос какво мисли за отбора на Литва и по какъв начин ще се разграничава срещата от тази през юни, която приключи 1:1, експертът сподели: " Литовците са добре проведени в отбрана и по тази причина споделям, че ние би трябвало да се възползваме и от някой полушанс. Утре ще играем офанзивно, колкото ни разрешава противника. Искам нашите момчета да работят по-спокойно ".

Какви промени може да има в състава спрямо мача с Черна гора? " Четирима души отпаднаха от групата, да не приказваме за трайно контузените Петко Христов и Антон Недялков. Във всеки лагер някой ни липсва. Но желая всички да покажат предпочитание и да не не помнят, че мачът се играе до момента в който съдията не свири завършек на мача ".

Кърстаич още веднъж се върна на играта в отбрана на българския отбор и прикани за централизация през всичките 90 минути, изключително в края на срещата.

" Концентрацията е значима, не толкоз дисциплината. Нашият жанр е да играем офанзивно, с преса. Дали има ултиматум за мене? Във всеки един мач успеха е ултиматум. Такъв съм дал на футболистите ", приключи сърбинът.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР