Със сигурност неведнъж сте се чудили как да спестите използваната

...
Със сигурност неведнъж сте се чудили как да спестите използваната
Коментари Харесай

Колко пъти може да пържите в едно и също олио?

Със сигурност нееднократно сте се чудили по какъв начин да спестите употребяваната лой и да я употребявате наново за друго хранене. Това е елементарен въпрос, само че има комплициран отговор. Преди всичко би трябвало да знаете свойствата на олиото и какво се случва, когато то е подложено на топлота. Не всичко опита до броя пъти, в които можем да пържим, защото има доста променливи - храната, температурата, която достигате, типа масло, с което готвите или даже тиганът, който употребявате.
Кога олиото става отровно?
 Българско олио може да бъде предлагано в комерсиалната мрежа на Китай Българско олио може да бъде предлагано в комерсиалната мрежа на Китай
Китайски компании имат интерес за импорт на вино и олио от България и изследват опциите за вложения в страната ни. Това стана ясно...
„ Точката на пушек “ е тази, която посочва токсичността. Когато видите пушек на повърхността на тигана, това значи, че олиото е изгубило свойства и към този момент е токсично. Когато това се случи, главният проблем е образуването на мастни полимери, които носят висок дълготраен риск от сърдечно-съдови произшествия.

Колко пъти можете да го употребявате?
Повторно употребяваното масло крие спомагателна заплаха, в случай че пържите нещо с високи равнища на захар, като бухтички, мекици или чурос. Ако сте от тези, които обичат да пържат сходни закуски през студените зимни дни, постоянно използвайте чисто олио. Същото важи, в случай че пържите някакво месо. В общи линии можете да пържите в едно и също олио картофи, зеленчуци и панирани неща.
 Забраняват шишетата с олио в заведенията за хранене от следващата година? Забраняват шишетата с олио в заведенията за хранене от следващата година?
От началото на 2014 година Европейската комисия ще забрани да се употребяват шишета с олио за многократна приложимост по масите в заведенията за хранене...
И най-важният знак, че е време да промените олиото, даже да му е единствено втора ръка, е появяването на мехурчета, до момента в който готвите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР