Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение

...
Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не сме партия на президента, нито продължение на Демократична България

Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение на " Демократична България ". Ние сме продължение и съидейници на това, което правихме последните четири месеца. Една нова изгряваща партия в центъра, която има дълготрайна задача да смени коловозите на България.

Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " Кирил Петков от " Продължаваме промяната ".

" Диалогични сме, разбираме, че ще бъдем част от една бъдеща коалиция, имаме вяра, че ще бъдем с водещото място - в действителност аз имам вяра, че този резултат от 30% не е имагинерен, последните изследвания, които виждаме ние - са 20% като поддръжка с огромен ритъм на напредък. Най-важното за нас е да имаме 121 депутати от съидейници, не е казано единствено от нас ", добави Петков.

Той разяснява, че за 4 месеца са спрели големи средства на едни хора, които от години са привикнали да употребяват държавните пари за своя бизнес.

" Знам, че за 4 месеца те ни устояха, само че в този момент за 4 години ги е доста боязън. Ще има невероятни нападки, тъй като те не могат да си разрешат едни самостоятелни хора като нас да имат опцията да повлияят посоката на страната и тези 8 милиарда, които ние знаем, че се усвояват не по най-прозрачния метод, да бъдат спрени ", сподели още Петков.

Ако " Продължаваме промяната " са в надзор на бъдещото държавно управление, той подсигурява, че нито 1 лева няма да бъде изхарчен по непрогледен метод. Това е съществена задача на партията.

" Всички политици дават обещание ярко бъдеще, ние обаче в последните четири месеца показахме, че действително можем да действаме. И хората, които си приказват с нас, споделиха: колкото повече ви нападат, и колкото по-страшни наподобяват офанзивите, толкоз сме по-сигурни, че вие сте същински и в действителност сте засегнали същински ползи ", разяснява Кирил Петков.

Той съобщи, че водачите на листи ще ги разгласят в понеделник или във вторник. Със сигурност ще бъде лидер на листа в София. Петков добави, че има много известни и сполучливи хора в листите, и описа, че в началото тези хора отхвърлят да се включат в " тази мръсна игра политиката, това, което ги връща, е нашата персонална мотивация ".

Петков разяснява и проблема с канадското си поданство.

" Аз дадох всички документи, които владея, на Конституционния съд, ще уважим тяхното решение. Две неща, които за мен са значими - едното е да може да ме конституират: аз желая да мога да кажа моята позиция, и другото е, доста е значимо, тъй като това не е единствено българско право, а има и интернационален аспект, би трябвало да поканим и интернационалните специалисти. Всяка страна би трябвало да държи на личния си суверенитет, като сама взема решение в кой миг един жител се е отказал, или не се е отказал, не би трябвало да се разчита на непознати бележки ", сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР