Със сигурност не са аматьори, не е и случайно деяние.

...
Със сигурност не са аматьори, не е и случайно деяние.
Коментари Харесай

Иван Савов за обира пред хипермаркет в София: Извършителите не са аматьори

Със сигурност не са дилетанти, не е и инцидентно действие. Ако не е инсценировка, то този човек е наблюдаван, знаело се е, че носи огромни суми пари, по този начин разяснява обира напред огромен търговски обект, престъпният специалист Иван Савов пред Нова.

В сряда мъж бе обран от двама маскирани на паркинга на столичен хипермаркет. Те го напръскали с пикантен спрей и изтръгнали чантата му, в която имало 30 хиляди лв., след което са избягали. Пострадалият е снабдител на цигари и всеки ден носи в себе си огромни суми пари.

Според престъпния специалист Иван Савов хората, направили това, не са дилетанти.

„ Това, че е на оживено място, в тази ситуация е изиграло позитивна роля. В придвижването, в тълпата, е по-лесно един автомобил да изчезне, както и е по-лесно да се случи нещо сходно, без да се стреля ”, разяснява Савов.

„ Друг е въпросът доколко можем да приказваме за инсцениране. В последна сметка колкото и да има ролята в дейностите на причинителите, 30 000 не е чак толкоз огромна сума, че да си костват да го вършат. Рискът, който се оставя от причинителите, не ми се коства толкоз оневинен ”, разяснява специалистът.

Според него закононарушението ще бъде разкрито.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР