Със сигурност мнозина от софиянци и гостите на столицата са

...
Със сигурност мнозина от софиянци и гостите на столицата са
Коментари Харесай

Руската елха в центъра на София доведе до скандал между МВР и подкрепящи Украйна

Със сигурност мнозина от софиянци и гостите на столицата са видели, че на площад " Св. Неделя " от най-малко една седмица е ситуирана елха - " подарък от София за Москва ". Днес, 23 декември, тя провокира скандал.
Причината - ръководителят на Сдружението на украинските организации в България Олена Коцева реши да направи самодейност, с която " да украси " елхата. С украсата се желае независимост за пленените от съветския флот украински моряци след случая в Керченския пролив.
Заради случилото се намеси полиция, в това число въоръжени с автоматизирано оръжие. Беше направена инспекция на всички участници, закачили своята " декорация " на елхата, и отправено предизвестие, че такaва " декорация " не може да се поставя без съгласувателно писмо. Беше махнато даже българско знаме, поставено около " украинската декорация ".
Коцева не за пръв път се сблъсква с Министерство на вътрешните работи поради Русия. Предният път тя беше във фокуса на силовите органи поради коментар във Фейсбук против съветския патриарх Кирил.
Сподели с твоите другари
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР