Със сигурност много рядко в 60 годишната история на Българската

...
Със сигурност много рядко в 60 годишната история на Българската
Коментари Харесай

Предстои изключителен хандбален уикенд

Със сигурност доста рядко в 60 годишната история на Българската федерация по хандбал се е случвало в границите на един уикенд да има толкоз значими мачове и прояви. Тази събота и неделя ще бъде наситена от към хандбал в няколко посоки.

Завършиха дуелите от постоянния сезон при мъжете и в този момент предстоят първите плейофни срещи за купата. Победителите и отборът без проваляне в 41 следващи мача „ Локомотив” ( Варна) играят с градския си противник „ Спартак”, които останаха на 4-то място в класирането, и съгласно схемата играят един против различен до две победи от три срещи. Вторите в таблицата „ Добруджа” излизат против „ Чардафон”, които приключиха на 3-то място и още веднъж се играе до два триумфа от три мача. В събота от 14:00 е началото на „ Локомотив” и „ Спартак” във варненската зала „ Младост”, а по същото време в Добрич стартира „ Добруджа” - „ Чардафон”.

При дамите са последните и решаващи мачове за установяване на двата финалиста за купата. Три тима са с действителен късмет и всичко ще стане ясно след изиграването на заключителните срещи. В неделя от 15:00 часа „ Свиленград” ( 8 точки) приема последния от четворката „ Шумен” 98 ( 2 точки) и ще търси наложителна победа, преди развоя на дербито „ Етър 64”- „ Бъки”. Тяхната среща е отредена за вторник във Велико Търново от 18:00 часа, а все още водач е „ Бъки” с 11 точки, пред търновки, които са с 9. При победа на „ виолетовите” в тяхната зала с два гола разлика, точно „ Етър” 64 ще заеме първото място, а габровки остават втори. Но при триумф на „ Бъки” като посетител и победа на „ Свиленград” против „ Шумен 98”, тогава „ Етър” 64 остава отвън играта за шампионския трофей. Първите два тима ще играт „ Супер финал” за златните медали и купата през месец май.

Прекрасно хандбално събитие се обрисува през уикенда, понеделни и вторник в Габрово. Спортна зала „ Орловец” в продължение на четири дни е хазаин на Национален шампионат за юноши и девойки „ Да се срещнат най-добрите”, който се провежда от Българска федерация хандбал със съдействието на „ ФОНДАЦИЯ ИГРАЙ С РАЗВИТИЕ”. В него присъединяване ще вземат хандбалисти от четирите зони на България – зона „ Мизия”, зона „ Витоша”, зона „ Черно море” и зона „ Тракия”. В мачовете ще се дефинират новите национални тимове - 2002/2003г. при момчетата и 2004/2005г. при девойките.

Официалното разкриване на шампионата ще бъде в събота от 17:15 часа в зала „ Орловец”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР