Със сигурност между 1-14 май не съм се виждал с

...
Със сигурност между 1-14 май не съм се виждал с
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Гешев ми каза, че не е спал две седмици заради шока от атентата

" Със сигурност сред 1-14 май не съм се виждал с Иван Гешев, може би сме имали 1-2 телефонни диалога и те са връзка до момента в който той не беше в България. Със сигурност на 14 май организирахме диалог с Иван Гешев и тогава ми показа, че от 1 май дотогава не е спал, най-много поради шока на гърмежа против автомобила, с който той се е придвижвална 1 май.Това съобщи заместник-директорът на НсЛС Ясен Тодоров по време на чуването си във Висш съдебен съвет, съобщи БГНЕС.

" Г-н Гешев беше в положение на човек, който е опрян до стената ", сподели ощеТодоров.

Той даде и изложение на академията, в която е инструктор и преподава т.нар израелски специалист. " Това е академия по антитероризъм ", посочи той.

Тодоров се изслушва по искане на Иван Гешев, който изясни, че сътрудника му може да даде информация „ по отношение на извършена среща сред мен и него на 14 май, деня преди конференцията, в дома, в който пребивавам, след срещата с Йордан Стоев, предвид на това по какъв начин съм му пресъздал прочувственото ми положение във връзка със обстановката с атентата против мен ( от 1 май 2023 г.) “ и след приемането на писмо, при идването си в Съединени американски щати, което той дефинира като заплашително.

Българска телеграфна агенция напомня, чена конференцията от 15 май Иван Гешев заяви, че пристигайки от Съединени американски щати, е бил поканен до 10 часа да си подаде оставката посредством обръщение, в което се загатва фамилията му, и че в случай че не го направи, „ някой ще натисне копчето Enter “. Той уточни, че посланието е било неподписано и може да допуска кой е подателят му – „ когато се убедя от кой е и съм сигурен дали е доближен до някоя политическа партия, примерно ГЕРБ или някоя друга, ще ви уведомя “.

Ясен Тодоров добави, че Гешев му е споделил, че съвсем не е спал от 1 май поради шока от гърмежа до автомобила му. По думите му, по време на срещата, Гешев се е държал по-различно от нормално, бил е разпръснат и безреден.

По думите на Тодоров основният прокурор му е споделил, че няма избор и е опрян до стената, както и че „ откакто се пробваха да ме убият, до момента в който съм основен прокурор, няма никакви гаранции какво ще се случи с мен, до момента в който съм самичък на улицата “, както и със фамилията му.

Също по този начин, съгласно Тодоров, Гешев му е споделил по време на срещата от 14 май, че няма да подава оставка и че желае да завоюва време, с цел да може да свърши работата, за която е определен на поста, а и тъй като се тормози от репресивни дейности към магистрати, считащи се за близки до него.

След като завърши чуването на Тодоров, се чака да бъде изслушан заместител основният прокурор и шеф на Национална следствена служба Борислав Сарафов, както и Марчела Панталеева, старши специалист в дирекция „ Публична връзка “ към Прокуратурата, която е била дружно с основния прокурор Иван Гешев на командировка в Съединени американски щати и е била очевидец на реакцията му, когато е получил писмо на летището в София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР