Със сигурност кризата ще донесе много щети върху икономиката. Най-важно

...
Със сигурност кризата ще донесе много щети върху икономиката. Най-важно
Коментари Харесай

Финансовият министър Горанов по БНТ:Със сигурност ще страдаме. Кризата ще донесе много щети

Със сигурност рецесията ще донесе доста вреди върху стопанската система. Най-важно е това да дадем опция на здравните служащи и на обществото да преминем най-леко през тази рецесия. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов в студиото на „ Панорама “.

Владислав Горанов: Хората и бизнесът са част от страната, ние се опитваме да помогнем в миг на рецесия на всички, които страдат. Нашата роля е по този начин да управляваме бюджета, че да не лишим здравната система от опцията да действа.

Със сигурност ще страдаме, въпросът е да се запитаме какъв брой сме солидарни, разяснява Горанов.

По думите му страната няма да пести старания и начинания, с цел да доближи до всеки един обиден.

Има доста браншове, които не престават да работят. Ние не стопираме да развиваме ограниченията, подготвени сме да приспособяваме всичко, което не сме уцелили от първия път, сподели финансовият министър.

Горанов напомни дебата в българския парламент, когато са се чули доста гласове срещу българската интеграция към единната европейска валута, която в този момент е можело да ни даде доста повече сигурност в миг на рецесия.

За мярката 60:40 Горанов сподели, че чака в утрешния ден да реализират единодушие със синдикатите. За една седмица сполучливи бизнеси, които желаеха да вкарват работна ръка от целия свят, през днешния ден под паника се оказаха най-страдащи. Мярката не е ориентирана към бизнеси, а към работни места. Ключовата дума тук е взаимност, добави финансовият министър.



Владислав Горанов: На калпак в никакъв случай не е добра концепция, на нас ни се наложи за 2 седмици да вземем решения, които нормално се взимат за месеци и години.

Хората, които се занимават с просвета, убеждавам ги, че уговорките, поети от Министерството на културата, ще бъдат изпълнени. В интервал на рецесия ще подсигуряваме задоволително запас.

По отношение на свободните специалности Горанов сподели, че хората, които ги практикуват, най-вероятно ще бъдат включени към мярката, която планува достъп до безлихвен заем.

По-богатите ще изгубят повече, сподели в умозаключение Владислав Горанов.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР