Със сигурност имате поня няколко познати или приятели, които сте

...
Със сигурност имате поня няколко познати или приятели, които сте
Коментари Харесай

Защо трябва да носите червен конец на ръката си?

Със сигурност имате поня няколко познати или другари, които сте забелязвали, че носят червен конец на ръката си. По наблюдателните от вас, може и да са видяли, че такива кончета имат даже и някои от известните политическите персони в България. Но какво в действителност символизира конеца, вързан на лявата или дясната китка?
Вярва се, че аления конец защищава от уроки или неприятни очи. Това изказване се предава от толкоз доста години, че никой не е сигурен от къде тъкмо произлиза. Според едни отговорът е прикрит в нишката, с която е бил вързан гроба на Рахил, втората и обичана жена на патриарха на юдеите Иаков. В днешно време гробницата се посещава от десетки хиляди жети, които страдат от неплодородие и желаят да заченат. Християнската черква обаче отхвърля тази традиция и други сходни ритуали и ги обявава за езически.
Според Кабала аленият конец е мощен енергиен канал, който може да въздейства на ориста и държанието на хората. Кабала повелява алената нишка да се носи наложително на лявата ръка, тъй като пази от отрицателна сила, която по предписание нападна отляво.
Вярва се още, че с цел да е по-силна отбраната конеца би трябвало да се върже на ръката от приближен човек, който обичаме и на който имаме вяра безусловно. Нишката би трябвало да се върже със седем възела.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР