Със сигурност говорим за по-голяма адаптация на вируса, но не

...
Със сигурност говорим за по-голяма адаптация на вируса, но не
Коментари Харесай

Доцент Чорбанов: Не знаем дали е нов щам - нов щам значи нова болест

Със сигурност приказваме за по-голяма акомодация на вируса, само че не и за по-голяма смъртност. Така доцент Андрей Чорбанов разяснява суматохата към новия вариант на ковид SARS-CoV-2, открит първо във Англия.
Това, че ще болести доста повече хора, не значи да се увеличи съразмерно смъртността. Би следвало да намалее смъртността, заключи Чорбанов.
 Специалисти от Англия: Новият вид ковид може да е със 70% по-заразен Специалисти от Англия: Новият вид ковид може да е със 70% по-заразен
Комитетът за изключителни обстановки „ Кобра ” на държавното управление на Обединеното кралство се събира незабавно поради разпространениет...
Това, че една, две, три или пет позиции на така наречен S-протеин са изменени не значи, че се е трансформирал толкоз самият протеин. Критериите за един вариант са доста хлъзгави, предизвести Чорбанов.
При кардинално нов вариант да – можеш да преболедуваш още веднъж, откакто си потърпевш от по-стар вариант. Но никой не е сигурен, че става въпрос за нов вариант. Нов вариант на процедура значи нова болест, изясни специалистът пред Нова телевизия.
„ Дори да затворим Англия, фактът, че го има в други европейски страни, няма го спре. Би следвало да го имаме и в България, не би следвало да го нямаме. Трябва теоретичен механизъм, с който бързо да научим какво се трансформира ”, заключи Чорбанов.
Говорим за това, че вирусът може да поразява повече хора – поради това, че като централизация му би трябвало по-малко, с цел да болести. Някак доста съответстваха Brexit и този нов вариант, акцентира Чорбанов.
 Въпросът е дали този вариант не е прочут и измежду нашата популация Въпросът е дали този вариант не е прочут и измежду нашата популация
Способността на вирусите да мутират е известна, всяка година мутира и грипния вирус, надлежно имунизацията против него също се трансформира. &b...
" Мисля, че нямаме потребност от нервности и суматохи. 17 секвенции са изменени, не е нов вариант - доколкото знам, не се оповестява за фрапантно по-тежко протичане и смъртност ", разяснява доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз. И на мен ми наподобява малко повече на политика, откакто тази смяна е открита преди повече от 2 месеца, добави той.
Мисля, че това е съревнование сред основателите на ваксина и на тези, които работят за лекарствена терапия. Важното е да се откри лек, разяснява Маджаров поради данните, че.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР