Със сигурност Европа ще плати някаква цена за всичките си

...
Със сигурност Европа ще плати някаква цена за всичките си
Коментари Харесай

Енергийният експерт Васил Начев: Русия ще се моли някой да купува газа й

Със сигурност Европа ще заплати някаква цена за всичките си дейности, само че огромният губещ в цялата история ще е Русия, тъй като за нея всеки кубически метър газ доставен в Европа е от значително значение. Един ден Русия ще се моли на страните да получават газ и от нея.

Това съобщи енергийният специалист Васил Начев пред Българска национална телевизия. Той изясни, че в действителност е мъчно да се каже дали е предизвестие прекъсването на газа за Германия (по газопровода " Ямал Европа, по него още веднъж се подава газ - бел.ред.).

За третото тримесечие няма никакъв деклариран потенциал на доставка на газ по газопровода Ямал. Европа няма да заплаща и няма да прави преводи в сметките на Газпром в рубли, безапелационен бе Начев.

Дали Унгария ще заплаща в рубли или не, това си е нейно решение, само че това няма да промени съществено картината за членовете на Европейски Съюз. Начев добави, че няма по какъв начин да няма някакви катаклизми при доставката на газ, артикули или първични материали поради войната в Украйна.

Според него Европа няма по какъв начин да " не заплати някаква цена ", само че Русия е огромният губещ, тъй като " за нея всеки кубически метър газ е от извънредно значение. Енергийният специалист не чака фрапантни и огромни покачвания на цената на природния газ, която ще бъде оповестена от КЕВР за идващия месец.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР