Със сигурност един от най-известните чужденци у нас е Ваня

...
Със сигурност един от най-известните чужденци у нас е Ваня
Коментари Харесай

С носталгия за родината: Ваня Джаферович за меланхолията, песните от бивша Югославия и псувните

Със сигурност един от най-известните чужденци у нас е Ваня Джаферович. Всъщност някогашният футболист на Берое от толкоз от дълго време живее в България, че от време на време мъчно бихме се сетили за него, когато приказваме за " известни чужденци, живеещи у нас ". 

И в действителност - той живее към този момент 16 година в България, повече в сравнение с където и да било. Именно тематиката за родината (неговата), спомените и меланхолията бяха тематика на негова обява в обществените мрежи. " До 9 годишна възраст бяхме в Босна, по-късно почна войната и се преместихме в Хърватска, където останах още 13 години, преди да дойда Стара Загора и България ", споделя Джаферович под фотоси от своето детство. 

Виж още: VessoU се възмути от наемите в София: 600 лева на месец, а вътре - бедност!

Днес той е на 38 година и споделя, че към момента не може да се пребори с носталгията и възприятието, че е чужденец у нас. " Най-голямата неточност, която върша рядко, само че я върша, е да си пусна музика от някогашна Югославия, когато съм самичък у дома. Чувам езика, текста, носталгията ме удря и започвам да плача като малко дете. Не мога да спра… "

Виж още: Емрах с рядка обява, фенките полудяха от думите му 

Хърватинът споделя, че когато човек е надалеч от вкъщи живее не толкоз за бъдещето, колкото се връща в предишното и си спомня моменти, които може би не са толкоз обилни, само че човек ги е идеализирал до тагава степен, че са станали утопични за него. 

Виж още: Пътешествията не стопират! Райна избяга от студа и дъжда в родината, отиде на неповторимо място 

Ваня Джаферович прецизира - не желае да бъде свестен неправилно, тъй като обича България, има доста другари тук, само че от време на време просто желал да излезе на открито, някой да го напсува на майчин език, а той... той да се усмихне!

Изображение: https://www.instagram.com/vanjadzaferovic/

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР