Със сигурност един от най-известните чужденци у нас е Ваня

...
Със сигурност един от най-известните чужденци у нас е Ваня
Коментари Харесай

Ваня Джаферович тъгува по родината си

Със сигурност един от най-известните чужденци у нас е Ваня Джаферович . Всъщност някогашният футболист на Берое от толкоз от дълго време живее в България, че от време на време мъчно бихме се сетили за него, когато приказваме за " известни чужденци, живеещи у нас ". 

И в действителност - той живее към този момент 16 година в България, повече в сравнение с където и да било. Именно тематиката за родината, спомените и меланхолията бяха тематика на негова обява в обществените мрежи, написа каналът във vbox7.

" До 9 годишна възраст бяхме в Босна, по-късно почна войната и се преместихме в Хърватска, където останах още 13 години, преди да дойда Стара Загора и България ", споделя Джаферович под фотоси от своето детство.
                 

Днес той е на 38 година и споделя, че към момента не може да се пребори с носталгията и възприятието, че е чужденец у нас. " Най-голямата неточност, която върша рядко, само че я върша, е да си пусна музика от някогашна Югославия, когато съм самичък у дома. Чувам езика, текста, носталгията ме удря и започвам да плача като малко дете. Не мога да спра… "
                 

Хърватинът споделя, че когато човек е надалеч от вкъщи живее не толкоз за бъдещето, колкото се връща в предишното и си спомня моменти, които може би не са толкоз обилни, само че човек ги е идеализирал дотам, че са станали утопични за него. 

Ваня Джаферович прецизира - не желае да бъде свестен неправилно, тъй като обича България , има доста другари тук, само че от време на време просто желал да излезе на открито, някой да го напсува на майчин език, а той... той да се усмихне!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР