Със сигурност държавата не е преставала да търси решение на

...
Със сигурност държавата не е преставала да търси решение на
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Държавата не е преставала да търси решение на проблема с моряците от „Царевна”

„ Със сигурност страната не е преставала да търси решение на казуса с моряците от „ Царевна” през миналите 50 дни на войната. Няколко пъти и министър председателят направи изказвания, в това число за подготовката за избавяне на тези моряци. Ще мине време и ще разберем цялата истина. Може би това ще се случи, когато те се приберат ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия някогашният министър на защитата проф. Тодор Тагарев.

„ Най-важното е, че тези български жители към този момент са на по-сигурна земя, доколкото може теренът, на който се водят военни дейности, да е сигурен. Предполагам, че те към този момент са по-далеч от тях ”, сподели още той.

По думите му още през февруари Русия е събрала доста мощна военноморска формация.

„ Тя на практика обезпечи цялостен надзор на морското пространство в Азовско море и огромна част от Черно море. Там Украйна не е имала никаква опция да подхваща каквито и да е дейности по море. Страните от НАТО пък понижиха наличието си в Черно море ”, означи Тагарев.

„ Имаше информация, че при започване на войната има към 70-100 блокирани кораба. Някои от тях се пробваха в първите дни на войната да отидат в по-безопасна част на Черно море, само че три от тях бяха ударени. Единият беше турски транспортен съд с украински екипаж ”, разяснява още той.

И добави: „ Не забелязах да има съществени старания този проблем да бъде решен и всяка страна стартира да търси решения ”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР