Със сигурност частично членство в Шенген е по-добре, отколкото никакво

...
Със сигурност частично членство в Шенген е по-добре, отколкото никакво
Коментари Харесай

Политолози: Назначенията в регулаторите са истинската тема, която вълнува ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ

Със сигурност отчасти участие в Шенген е по-добре, в сравнение с никакво участие. Открехва се вратата за страната ни, само че се вижда, че страховете на една основна страна в Европейския съюз като Австрия остават. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ политологът Иво Инджов.
Важно е да уточним, че към момента няма публично решение за приемането на България по въздух и вода. Предстои тези договаряния да бъдат финализирани. Не е ясно и по кое време ще бъде призната България в главното измерение на Шенген, така наречен сухопътно участие, може би чак към края на идната година.
Иво Инджов, политолог

Според политолога Ружа Райчева приемането на страната ни в Шенген по вода и въздух е по-скоро проява за гласоподавателите на сглобката. Фактът обаче, че Австрия отхвърли да е дала позволение, е много обезпокоителен, означи още тя.
Пресконференцията през вчерашния ден беше малко „ хоп преди да сме скочили “. Тя се случи по-скоро, тъй като новината изтече в румънските медии. Мисля, че вътрешнополитическата конюнктура ще се въздейства главно от идните решения за регулаторите, това е, което вълнува ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ, тъй като те ще могат да разположат свои основни фрагменти в регулаторите. Тези хора няма да могат да бъдат заменени в случай че това държавно управление падне и Народното събрание се разпусне.
Ружа Райчева, политолог

Според политолозите е допустимо да следим един търг с това, че ГЕРБ и Движение за права и свободи са подкрепили измененията в Конституцията, искайки в подмяна повече места в регулаторите. Шенген ще бъде употребен за задачите на пропагандата на настоящето ръководство, заключиха Иво Инджов и Ружа Райчева.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР