Със Себастиан Курц имаме еднакво разбиране за опазването на външните

...
Със Себастиан Курц имаме еднакво разбиране за опазването на външните
Коментари Харесай

Борисов: Ако някой си мисли, че с война могат да се нанесат победи, аз съм скептичен


Със Себастиан Курц имаме еднообразно схващане за опазването на външните граници - европейското население да е умерено и да покажем хуманността си към света. Това сподели на конференция след края на срещата си с австрийският канцлер Себастиан Курц министър-председателят Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ прикани всички да се постараят да избегнем рецесии и напомни историята, по какъв начин Турция е стигала до Австрия, 5-те века робство, под което е била България. „ Виждате за жалост все по-излизам неприятен оракул, от няколко месеца споделям по какъв начин ще се влошат връзките и най-после ще стигнем до най-лошото. От няколко месеца ви предизвестявам. Светът върви стремглаво към спор. Виждате, че към този момент политици с имена, страни си приказват за ракети, за войни и все по – огромен става страхът на хората. Недалеч от нас Турция води война, гинат хора и в този миг несъмнено. И има два разновидността – или да се опитаме с дипломация да се измъкнем от рецесията или да докараме войска “, съобщи министър председателят.

"Ние на Балканите неведнъж сме изпитали какво значи да има спор. Затова, в случай че мислите, че ми е най-приятното да провеждам такива срещи – не. Огромна препирня, труд и войска от хора се занимават с това. Имам единствено една единствена цел – да продължи да работи съглашението. Представете си 200 000 тук, представете си ги по-късно в Австрия. Виждате по какъв начин си приказват Турция и Съединени американски щати, виждате защо превъоръжаване иде тирада. Ако някой си мисли, че с война могат да се нанесат победи, аз съм песимистичен ", разяснява Борисов.

"Факт е, че всички правят оценка това, че страната България е направила, с цел да има сега нула мигрантски напън “, съобщи Борисов.

От думите му стана ясно още, че Австрия стои зад приемането ни в Шенген. "Темата Шенген е ясна. Всички виждат, че сме се справили, уповавам се да има решение ", означи още българският министър председател. "Инвестициите са значима част в по-доброто развиване на страната ", добави той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР