Със сблъсък между отборите на Олимпиакос и Монако ще бъде

...
Със сблъсък между отборите на Олимпиакос и Монако ще бъде
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Олимпиакос - Монако

Със конфликт сред тимовете на Олимпиакос и Монако ще бъде сложено началото на Финалната четворка в Евролигата. Полуфиналният дуел сред двата отбора стартира довечера от 18:00 часа българско време в “Жалгирио Арена ” в Каунас и ще бъде излъчен директно в ефира на Max Sport 1. Победителят от срещата ще се изправи против Реал Мадрид или Барселона в директния спор за трофея в неделя.

Олимпиакос си заслужи званието №1 в постоянния сезон на конкуренцията, откакто приключи с баланс от 24 победи и 10 загуби, който му отреди първото място в крайното класиране. Впоследствие обаче Александър Везенков и компания срещнаха извънредно тежък противник в лицето на Фенербахче на полуфиналите, като крайният излаз от серията бе избрана в съдбоносен пети мач. Гръцкият исполин съумя да отстрани “фенерите ” с 3-2 победи и по този начин за втора поредна година се класира за Финалната четворка на конкуренцията.

От другата страна отборът на Монако пък ще играе на “Файнъл Фор ” за първи път в своята история. Монегаските завършиха на четвъртото място в постоянната фаза с актив от 21 триумфа и 13 провали, като на четвъртфиналите се изправиха против Макаби Тел Авив. По сходство на своя конкурент клубът от Княжеството също игра в съдбоносен пети мач против израелците, печелейки го с 97:86, с цел да пренапише историята си и да се причисли към финалното каре на шампионата.

Така Олимпиакос и Монако ще се изправят един против различен за втори следващ път в плейофите, откакто през предишния сезон двата отбора сътвориха същинско представление на четвъртфиналите. То бе извоювано от гърците, които победиха с 94:88 в решителния пети дуел в “Двореца на мира и другарството ” в Пирея. Интересен факт е, че двата отбора не се бяха срещали нито един път преди началото на предишния сезон, само че от ноември 2021-ва насам премериха сили девет пъти. Балансът е в интерес на Монако - 5-4.

Две от успехите на Монако над Олимпиакос пристигнаха през сегашния сезон. В петия кръг отборът на Саша Обрадович се наложи с 81:76 като посетител в Пирея, с помощта на дуото Ели Окобо и Майк Джеймс, което комбинира за 43 от точките на френския състав. В 18-ия кръг домакините от Монако реализираха и втората си победа над “червено-белите ” - с 64:60 в дуел, в който Александър Везенков бе удържан до едвам 4 точки.

Именно Везенков е една от огромните тематики на Финалната четворка, откакто българинът бе определен за най-полезен състезател на сезона на специфична гала през вчерашния ден. Лидерът на Олимпиакос реализира приблизително по 17.2 точки и 6.8 битки, като доближи до неосъществим коефициент на потребно деяние от 21.2.  Така националът ни си заслужи още две оценки - за топреализатор на сезона и за член на Идеалната петица в шампионата, а статуетката за MVP просто маркира феноменалния му сезон с екипа на Олимпиакос, който приключи на първото място в постоянния сезон и след това се класира за Финалната четворка за втора поредна година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР