Със сълзи в очите и обещание повече да не прави

...
Със сълзи в очите и обещание повече да не прави
Коментари Харесай

Биячите на възрастния мъж от с. Езеро остават в ареста

Със сълзи в очите и заричане повече да не прави по този начин застана пред Районния съд в Нова Загора 23-годишният Жельо Христов, който беше арестуван по обвиняване за въоръжен обир на 72-годишен гражданин на село Езеро. За амнистия и домакински арест помоли и съучастникът му Господин Пенков. Съдът обаче реши, че осъщественото от тях е в изискване на рецидив и че могат да се укрият или да извършан ново закононарушение и реши да ги остави зад решетките.

Грабежът бе осъществен на 29 декември към среднощ, когато Господин и Жельо, в компанията на малолетния 17-годишен Господин Танев, проникнали в дома на самотноживеещия фермер от новозагорското село. Извършителите, които са били с маски на лицата и въоръжени с ножове проникнали в спалнята на мъжа като се качили по покрива на гаража и от там нахлули през строшен прозорец на втория етаж. Домакинът бил оплетен в чаршаф и пребит, с цел да каже къде държи спестяванията си, само че се оказало че в тази нощ вкъщи си той има неповече от двеста лв., написа "Монитор ".

След нечовечен побой тримата грабители лишили от 72-годишния Георги Русев 150 лева Нападателите са се измъкнали през врата като се укрили по домовете си в ромската махала. Жертвата съумяла да се обади на телефон 112 час по-късно като пристигнала на себе си след побоя.

Дамата били хванати в домовете си, където спели, откакто похарчили плячката за алкохол.

Непълнолетният е с мярка за неотклонение „ подписка “.



Междувременно синът на пребития в Езеро бай Георги благодари за незабавните и експедитивни дейностите на основния прокурор Иван Гешев.

В Езеро живеят малко над 460 души, една трета са ромите, разясниха локалните поданици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР