Със съдействието на общината ще се предприеме премахването на част

...
Със съдействието на общината ще се предприеме премахването на част
Коментари Харесай

Премахват незаконните постройки в пловдивската Шекер махала

Със съдействието на общината ще се предприеме премахването на част от противозаконните постройки, които са върху някогашния канал в пловдивската "Шекер махала ".
Това увери вицепремиерът Валери Симеонов след среща с инициативния комитет на поданици от квартала в Министерски съвет. Срещата продължи повече от час. Симеонов разгласи, че са набелязани съответни ограничения.

Първата от тях е възобновяване на полицейския сектор в махалата. Сградата я имало, само че трябвало да се ремонтира, с цел да се употребява за потребностите на полицията. Предвижда се още непрекъснато полицейско наличие в квартала. Симеонов даде обещание и реакция на службите на сигурност при възпрепятстване на придвижването по време на всеобщите ромски тържества.

"Такива празненства са неразрешени от общината, не се издават позволения и те ще бъдат глобени. Второто е едно от най-важните неща - моята обичана тематика за шума - ще се реагира неотложно при сигнали за шумна музика, които тормозят жителите ", съобщи Симеонов.

"Въобще не ме интересуват реакциите на който и да било. В България има закон, който би трябвало да се съблюдава и законът е за всички. Така че последната ми грижа е какви реакции, какви отзвуци ще има. Законът е закон, с цел да се съблюдава ", съобщи Симеонов в отговор на въпрос за предстоящо напрежение, което може да се породи при събарянето на постройки.

Славка Дечева, част от Инициативния комитет съобщи, че все още не са срещнали подпомагане от страна на институциите. В махалата се надстроявали постройки, заселвали се нови роми, ходели с бурки, а когато започнели ислямските празници - започвали да звучат тъпани още 4.00 часа сутринта. "Решихме към Валери Симеонов да се обърнем с вяра нещо да се случи ".

Емил Вълков, представител на Община Пловдив също пое ангажимент, ограниченията, които са контрактувани по време на срещата в Министерски съвет, да бъдат незабавни. Той уточни, че освен шумът, само че и чистотата там били под огромен въпрос.

Ситуацията там той дефинира като преливане от пусто в празно и носене на вода със решето, защото не могат да се преборят с навиците на ромските поданици.

По приблизителни данни в "Шекер махала " имало над 9 000 души.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР