Със съдебно решение от 28.01.2022 г. съдът в Ню Йорк

...
Със съдебно решение от 28.01.2022 г. съдът в Ню Йорк
Коментари Харесай

Делото „РИКО“ против Делян Пеевски е прекратено от съда в САЩ

Със правосъдно решение от 28.01.2022 година съдът в Ню Йорк е прекратил делото „ РИКО “ по отношение на Делян Пеевски. В претекстовете на правосъдния акт е посочено, че липсва съображение американски съд да преглежда сходни искания срещу задгранични ответници, в това число основаващи се на тайните теории на ищците за хипотетична пълномощия в Съединени американски щати.

С прекратяването на това произвеждане отпада една от главните опорни точки за операции на някогашния банкер Цветан Василев по отношение на депутата от Движение за права и свободи. Години наред присъдружните на подсъдимия за източването на КТБ финансов фараон медии, паразитираха върху делото, а „ специалисти “ от орбитата на Василев получаваха внимание и телевизионно време, с цел да се упражняват върху клеветите, че американски съд надали не „ проверява Пеевски “ и то по прекомерно сериозния закон RICO (Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act), отнасящ се до битката с проведената престъпност.

Всъщност правосъдното произвеждане беше инициирано от близки до Василев лица, в това число варненският юрист Захари Томов и въпреки да беше ясно при самото му пускане, че възможностите делото да бъде прегледано всъщност не са огромни, то беше използвано по предопределение в хибридната война срещу Пеевски. В нея се включиха и медиите на олигарха Иво Прокопиев, изключително откакто стана ясно, че кръгът „ Капитал “ евентуално е изиграл прекомерно основна роля при налагането на глобите по закона „ Магнитски “, заблуждавайки американската администрация. В този смисъл фактът, че толкоз дълго нямаше изговаряне по допустимостта на желае (и то главно поради съзнателното бавене на процедурата точно от страна на ищците), служеше като съображение в България да бъде разиграван непрестанен медиен театър. Цели три години разнообразни „ представители “ - като се стартира от Кольо Парамов, Атанас Чобанов от „ Биволъ “ и се мине през Огнян Стефанов – сътрудник „ Академик “ от „ Фрогнюз “, Люба Кулезич, Илиян Василев, Мирослав Иванов или самият Цветан Василев, постоянно даваха сведения „ от първа ръка “ по какъв начин следвали „ кроше “, „ пестник “, „ изобличаване “ и „ наказване “ от страна на американския съд по отношение на Пеевски.

Оказва се обаче, че рано или късно операциите и клеветите, колкото и добре замислени да са, капитулират пред обстоятелствата. А използването на американски съд за сходен спектакъл, разиграван от олигархичното задкулисие само за дискредитиране на Пеевски зад океана, неизбежно ще изиграе неприятна смешка на родните конспиратори. Защото следва и разглеждане на задвижената към този момент процедура за анулация на глобите по отношение на Пеевски по закона „ Магнитски “, а прецедентът „ РИКО “ в този момент ясно демонстрира, че ориста на лъжите, още повече изречени пред американски органи и институции, не се харесват никому.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР