Със изслушване на председателя на Националния статистически институт Атанас Атанасов

...
Със изслушване на председателя на Националния статистически институт Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Готова ли е България за приемането на еврото: Депутатите изслушват председателя на НСИ

Със чуване на ръководителя на Националния статистически институт Атанас Атанасов ще стартира петъчното съвещание на Народните представители.

Той ще рапортува пред депутатите статистическите индикатори, имащи отношение към подхванатите дейности на държавното управление на Република България за приемане на еврото и влизане на страната в Еврозоната .

Изслушването е инциирано от депутати от " Възраждане " и идва на фона на политическата рецесия в страната, която съгласно специалистите е доста евентуално да се отрази и на процесите по приемането ни в Еврозоната.



Въпреки това наскоро финансовото министерство разгласява за публично разискване плана на Закон за въвеждане на еврото в Република България.

В законопроекта е заложено, че на датата на въвеждане на еврото в България всички сметки – разплащателни, депозитни, спестовни и други в локални банки, ще бъдат еднократно, автоматизирано и гратис превалутирани в евро по формалния валутен курс. Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях единствено евро, без значение дали тегленето ще става посредством АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други.



От датата на въвеждане на еврото се планува изплащането на възнагражденията, компенсациите, паричните и обществените помощи, както и пенсиите да се прави в евро.

Всичко, което ви вълнува по тематиката за прекосяването на страната ни към общоевропейската валута може да прочетете в специфичния уебсайт.

В днешната стратегия на Народното събрание е очакван и обичайният петъчен парламентарен надзор .

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви, с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР