Със 70 години закъснява развитието и реформата в БДЖ. Смених

...
Със 70 години закъснява развитието и реформата в БДЖ. Смених
Коментари Харесай

Министърът на транспорта: Смених ръководството на БДЖ заради резултатите и безхаберието

Със 70 години закъснява развиването и промяната в БДЖ. Смених управлението на БДЖ поради резултатите и безхаберието. Европрокуратурата ревизира изпълнителите на планове. Някои си затваря очите за избрани критерии. Възложител е НКЖИ, а изпълнителите са компании, които основават консорциуми, тъй като не дават отговор на условията. Някои от участниците банкрутират и разпореждат действия на подизпълнители. Резултатът е изхарчени милиарди и няма направено нищо. Това съобщи в ефира на министърът на превоза Георги Гвоздейков.

Според него до края на 2026 година проектът е да приключат всички инфраструктурни планове, тъй че жп превозът да е по-бърз. " Ползваме сериозен финансов запас от принадлежности за вложения и не можем да покажем резултат. Положението е трагично. Искам да се извиня на ощетените от железопътния превоз. Хората не заслужават това отношение. Нека от през днешния ден да ни светва алената сигнална лампа, че това не може да продължава и не трябва да разрешаваме това да се случва. Визията ми е пускане на модернизацията занапред ", съобщи той. И добави, че европрокуратурата проверява усвояването на планове от БДЖ.

По думите му, преносимият състав би трябвало да се движи с оптималната скорост 160 км/ч. " Това ще разреши дистанцията София - Пловдив да може да се изминава за един час. Дистанцията от София до Бургас би трябвало да бъде изминато от 3,5 часа най-много. При оптималната скорост 160 км/ч това е, което може да се направи и ще бъде триумф. Ландшафтът не разрешава по-висока скорост, подобряваме старите трасета. Където сега се прави ремонт ограничаването е 30 км/ч. Не понасям такова безхаберие и съм поел самодейност да стартираме да подобряваме комфорта. Така че сме изпратили писма до доставчиците на преносим състав, с цел да обезпечат подобен даже и втора ръка, който е относително ново потомство, с цел да модернизираме наличния ", изясни Гвоздейков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР