Със 61 гласа за и 1 въздържал се македонският парламент

...
Със 61 гласа за и 1 въздържал се македонският парламент
Коментари Харесай

Македонският парламент ратифицира Договора за приятелство с България

Със 61 гласа " за " и 1 " въздържал се " македонският парламент през днешния ден ратифицира Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България.

Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ, най-голямата опозиционна партия в западната ни съседка, не бяха в пленарната зала.

Договорът беше подписан на 1 август 2017 година в Скопие от министър-председателите на България и Македония Бойко Борисов и Зоран Заев.

Минути след днешния избор в македонския парламент министерството на външните работи на България приветства решението за ратификация на контракта.

" С този акт се удостоверява волята за създаване на добросъседски връзки, които са значим детайл от европейската вероятност на всички страни от Западните Балкани. Република България ще продължи да бъде дейна в поддръжката си за европейската интеграция на Република Македония. Това е стратегически избор на нашата страна, залегнал и в целите на българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз. Договорът за другарство, добросъседство и съдействие с Република Македония е учреден на споделени европейски полезности, които вършат района по-единен и по-силен " - написа в изказването на българското Министерство на външните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР