Със 61 гласа за“, 24 против“ и 1 въздържал се“

...
Със 61 гласа за“, 24 против“ и 1 въздържал се“
Коментари Харесай

Авдулах Хоти е новият премиер на Косово

Със 61 гласа „ за “, 24 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “ Народното събрание на Косово утвърди новия състав на съдружното държавно управление отпред с Авдулах Хоти, заяви вестник „ Експрес “.
В новото държавно управление ще има четирима вицепремиери и 18 министри.
Авдулах Хоти образува кабинет, откакто Конституционният съд утвърди указа на президента Хашим Тачи за връчване на мандат на Демократичен съюз за Косово (ЛДК) - втората по брой гласове партия на парламентарните избори през октомври 2019 година
Първата политическа мощ – Движение „ Самоопределение “, не одобри решението на съда и съобщи, че ново държавно управление може да бъде формирано след осъществяване на предварителни парламентарни избори.
Правителството на водача на „ Самоопределение “ Албин Курти, формирано в коалиция с ЛДК, получи избор на съмнение на 25 март, като главният претекст беше, че то заплашва връзките със Съединени американски щати, напомня изданието.
В днешната си тирада пред Народното събрание Хоти съобщи, че „ връзките с Америка са били наранени от популистката политика на последното държавно управление “.
След гласуването на новия кабинет президентът Хашим Тачи поздрави в страницата си във Facebook депутатите за избора и акцентира, че това е значим ден за демокрацията и жителите на Косово.
Той пожела триумф на новото държавно управление в осъществяването на управническата стратегия и предложи цялостно съдействие при осъществяването на дилемите от националния и интернационален дневен ред.
„ Посредством междуинституционално съдействие и съгласуваност можем да съживим стопанската система си и да ускорим евроатлантическата интеграция, засилвайки партньорството със Съединени американски щати и всички другарски страни “, написа президентът.
Вижте още:
Косово излиза от коронакризата с ново правителство
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР