Със 6 стотинки за литър е поскъпнал най-масовият бензин –

...
Със 6 стотинки за литър е поскъпнал най-масовият бензин –
Коментари Харесай

Цените на горивата: Най-масовият А-95 поскъпна със 6 стотинки за месец

Със 6 стотинки за литър е поскъпнал най-масовият бензин – А 95 от края на март. Цената му стига до 2 лв. и 73 стотинки. Виждате динамичността на повишаването. В края на януари същото гориво е коствало 2 лв. и 62 стотинки за литър.

При цената на дизела се вижда леко намаление по отношение на предишния месец.
През март литърът е била 2 лв. и 78 стотинки, а този - с две стотинки по-малко. А спрямо януари повишаването е с 9 стотинки за литър.

През зимата с колата, лятото със скутер. Така Руслан се пробва да спести най-малко малко от бюджета за гориво.

 Влезе в действие възбраната за импорт на съветски нефт в България България 1 мин. Влезе в действие възбраната за импорт на съветски нефт в България  Ще нарастват ли съществено горивата? БГ Бизнес 2 мин. Ще нарастват ли съществено горивата?  Източиха 700 литра дизел от спрял за отмора полски камион България 1 мин. Източиха 700 литра дизел от спрял за отмора полски камион  Тонове незаконно гориво заловиха митничари в Шуменско Регионални 2 мин. Тонове незаконно гориво заловиха митничари в Шуменско  Влезе в действие възбраната за импорт на съветски нефт в България България 1 мин. Влезе в действие възбраната за импорт на съветски нефт в България  Ще нарастват ли съществено горивата? БГ Бизнес 2 мин. Ще нарастват ли съществено горивата?  Източиха 700 литра дизел от спрял за отмора полски камион България 1 мин. Източиха 700 литра дизел от спрял за отмора полски камион  Тонове незаконно гориво заловиха митничари в Шуменско Регионални 2 мин. Тонове незаконно гориво заловиха митничари в Шуменско

„ Забелязвам повишението, всеки го вижда. Не ме радва никога, само че и да ме тормози и да не ме тормози по този начин ще е. Няма какво да направя “, споделя Руслан.

Други пък зареждат дизел. И са спокойни.

„ Ако се задържи наклонността, е отлично. Хубаво би било и за бензина да се задържи или намали и всички да са щастливи “, споделя Юлиян.

Експертите успокояват, че фрапантен скок не се чака.

„ Бензинът се е качил с към 2%. Това са изцяло естествени пазарни процеси, които се въздействат главно от интернационалната конюнктура, спорът сред Иран и Израел . Не знам дали тази година ще има по този начин нареченото лятно повишаване на горивата, по-скоро не “, разяснява Светослав Бенчев – Българска петролна и газова асоциация.

„ Ако се задържи ситуацията почти в такива темпове, чакаме, че към тези 2-3 стотинки нагоре надолу ще се задържат и цените, което си е обикновено. Не чакаме нещо фрапантно, просто някакви минимални стотинки “, изясни Димитър Хаджидимитров – зам.-председател на асоциацията на Българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Браншът поучава, в случай че пътуваме отвън България, да зареждаме у нас.

„ Цените на Балканите, изключително в Гърция, са доста по-високи от тези в България и се вижда даже един прилив на гърци, които зареждат у нас “, съобщи Светослав Бенчев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР