Със 197 гласа за, без нито един против или въздържал

...
Със 197 гласа за, без нито един против или въздържал
Коментари Харесай

Десислава Трифонова от ГЕРБ оглави спецкомисията за Джемкорп

Със 197 гласа " за ", без нито един " срещу " или " въздържал се " Народното събрание утвърди импортираното от ГЕРБ предложение за основаване на краткотрайна комисия за меморандума с " Джемкорп ".

Комисията бе управлявана от Десислава Трифонова от ГЕРБ, която бе от най-активните депутати в разискванията.

Комисията е от 14 народни представители на паритетен принцип - по двама от всяка парламентарна група. Тя ще работи един месец и би трябвало да изготви отчет какви обстоятелства и условия е открила.

 

Идеята е спецзвеното да откри всички обстоятелства и условия, свързани с подписването и прекратяването на меморандума за 1 милиарда $ с Gemcorp Holdings Limited и IP3 Corporation от държавното управление на Кирил Петков.

Искрен Митев от " Продължаваме промяната " съобщи, че целият въпрос е една нечиста сделка. " Нека не губим времето на Народното събрание. Меморандумът е преустановен ", уточни той.

Десислава Трифонова от ГЕРБ отвърна Митев.
" Цитирам служебния министър на енергетиката - меморандумът към момента е в действие. Меморандумът има доста нарушавания ", сподели от трибуната Десислава Трифонова.

 

" Два подписа ни трябват, не един, за жалост меморандумът не е преустановен, продължи Трифонова. - Ето магически лист коства 1 милиард $ ", сподели съглашението с " Джемкорп " от парламентарната естрада тя.

" Защо " Джемпкорп " не е подписала това съглашение ", добави Трифонова.

По думите й би трябвало да се изяснят всички обстоятелства.

 

Настанимир Ананиев от Политическа партия се обърна към Трифонова, като сподели, че тя имала " персонална вендета към Кирил Петков ". " Вие бяхте ръководител на БАИ и привлекохте 0 вложения ", сряза я Ананиев.

Искрен Митев от Политическа партия съобщи, че Политическа партия ще поддържа такава комисия.

 

От Политическа партия на няколко пъти попитаха ГЕРБ за какво не сформират държавно управление.

 

Тази комисия има за цел да откри дали са спазени разпоредбите по който е подписан този контракт - който съгласно нас е контракт, сподели Тома Биков, зам.-председател на ГЕРБ.

Това не е незначителен въпрос, добави Биков.

" Вас ви е боязън ", отвърна на нападките Трифонова.

" Ние ви приказваме с документи ", акцентира тя.

" Съвсем доброжелателно ви приканвам да създадем комисия за тази спекулация и да си признаете кой стои зад тази офшорка ", съобщи още Трифонова. А Жечо Станков от ГЕРБ попита обвързани ли са точки от меморандума с Плана за възобновяване.

 

" Щетата от този меморандум е за не 1 милиард, 4 милиарда лв., което ще докара до понижаване на Брутният вътрешен продукт ", акцентира Жечо Станков.

 

Асене и Кириле кажете си, обърна се Цончо Ганев към съпредседателите на Политическа партия в хода на разискванията. Той направи асоциация с известната фраза на президента (1997 - 2001 г.) Петър Стоянов към премиера (1997 - 2001 г.) Иван Костов - " Иване, кажи си " от близкото минало.

Всеки може да види - Асен Василев и Кирил Петков не са на работното си място си, съобщи Цончо Ганев от " Възраждане " и акцентира, че краткотрайна комисия за " Джемпкорп " е безусловно нужна. Ганев предизвести, обръщайки се към Политическа партия, че в случай че заложените текстове в меморандума се бяха осъществили, " щяхте да приватизирате огромна част от енергетиката ни ". Той прикани краткотрайната комисия да изслуша и ДАНС.

Може да се окаже, че в случай че се прегледат тези документи, може да се стигне до събаряне на имунитета на някогашния към този момент министър председател и някогашния министър на финансите, посочи Цончо Ганев.

 

В полемиката се включи Тома Биков от ГЕРБ.

" Джемпкорп " е най-малкото, което се е случило във вашето ръководство. С " Джемпкорп " започваме, има доста други неща ", предизвести Тома Биков.

" Нито имате специалисти, нито като министри се научиха да са специалисти ", обърна се Делян Добрев от ГЕРБ към Политическа партия. И попита: " Къде са Кирил и Асен? "

 

" Не сте чисти. Вие не сте израз на морала и смяната. Нямате морал да говорите за правосъдна промяна ", съобщи Десислава Трифонова. И прикани: " Признайте си най-сетне за " Джемпкорп " и за какво продадохте българската енергетика на една офшорна компания! "

От Политическа партия обявиха, че са поредни в политиките си.

Делян Добрев от ГЕРБ съобщи, че Политическа партия се опасяват от резултатите, с които ще излезе тази комисия.

" Кирил и Асен са подписвали като селски кметове ", акцентира Добрев относно меморандума. Той разясни, че при подписването на документа са нарушени доста разпореждания.

" Вие управлявахте страната като деца ", обърна се към Политическа партия Делян Добрев.
 

Преди няколко дни от ГЕРБ обявиха, че ще подадат сигнал в ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Европейската комисия, поради контракта с корпорацията за зелена енергийна промяна.

В позиция до медиите от " Продължаваме промяната " отхвърлиха обвиняването, че контракта на предходното държавно управление с корпорацията " Джемкорп ", не е преустановен и ще нанесе вреди на страната.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР