Със 160 тона смес против лед третираха улиците във Велико

...
Със 160 тона смес против лед третираха улиците във Велико
Коментари Харесай

Обработиха улиците в Търново със 160 тона смес против лед

Със 160 тона примес срещу лед третираха улиците във Велико Търново през последните 24 часа. Още в 5,30 часа във вторник първостепенната пътна мрежа и маршрутите на градския превоз бяха почистени до асфалт, макар продължаващия към този миг снеговалеж. От първите курсове автобусните линии се движеха без проблеми и по разписание.

Снощи и рано сутринта кметът на Старата столица Даниел Панов обходи всички региона на града. Той персонално координираше дейностите на снегопочистващата компания.

20 машини работят по улиците на Старата столица. Продължава обработката на пътната мрежа против заледявания както със примес от сол и пясък, по този начин и с химически препарати.

Снегорините и останалата техника към този момент са пренасочени по второстепенните улици в кварталите – те също са проходими при зимни условия. Община Велико Търново моли към хората да паркират колите си по метод, по който да не затрудняват снегопочистването.

Близо 70 чиновници на Оперативна програма „ Зелени системи “ не престават да работят по тротоарите, стълбищата и публичните пространства. Осигурен е естествен достъп до учебни заведения, детски градини, центрове за здравни и обществени услуги и други

Нормална е ситуацията и на територията на общината – няма обитаеми места, до които достъпът да е усложнен. Не са регистрирани и проблеми с водоподаването и електрозахранването.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР