Със 153 гласа за - присъстващите в пленарна зала народни

...
Със 153 гласа за - присъстващите в пленарна зала народни
Коментари Харесай

Комисия по ревизия на Борисов – 3“ пак ще има

Със 153 гласа " за " - присъстващите в пленарна зала народни представители гласоподаваха още веднъж да бъде основана Временна комисия по проверка на предходното ръководство - на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Преди това депутатите от ПГ на ГЕРБ напусна залата, възмутени от изключването на депутата и някогашен вътрешен министър Младен Маринов от друга краткотрайно комисия, която ще проверява полицейското принуждение по време на митингите 2020 година Първоначално националните избраници от ГЕРБ отхвърлиха да вземат участие, само че по-късно излъчиха трима свои представители в комисията.

За ръководител на комисията по проверка бе определена още веднъж Мая Манолова. Заместник-председател ще бъде Борислав Сандов от " Демократична България ".

Манолова акцентира, че комисията ще бъде стрес тест за политическата воля на партиите и алена линия от коя страна са те - зад комисията или на страната на статуквото.

В обсега на комисията влизат над 50 бранша, министерства, сдружения, стратегии за финансиране, регулатори и други, включително отпуснатите бонуси в държавната администрация.

Временната комисия би трябвало да ревизира целесъобразността и законосъобразността на разпределянето на финансови средства от държавния бюджет с постановления или решения на Министерския съвет; активността на държавните сдружения " Автомагистрали " ЕАД , " Монтажи " ЕАД, " Държавна консолидационна компания " ЕАД, " Български ВиК Холдинг " ЕАД, Директива за птиците " Държавна петролна компания ", БЕХ, НЕК и други

Ще ревизира е разходването на средства за саниране, а и активността на Фонда на фондовете, финансирането на ограничения за битка с епидемията от COVID-19 със средства от държавния бюджет, размерът на помощта и спазването на рационални периоди за поддръжка за засегнатите от COVID-19 микро-, дребни и междинни предприятия и други

Комисията ще работи 6 месеца и ще ревизира посочените браншове и органи за 5 години обратно .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР