Със 151 гласа “за народните представители одобриха на първо четене

...
Със 151 гласа “за народните представители одобриха на първо четене
Коментари Харесай

Одобриха на първо четене промени в Кодекса на труда

Със 151 гласа “за ” народните представители утвърдиха на първо четене промени в Кодекса на труда, с които се вкарва електронна трудова брошура. Против гласоподаваха 37-те депутати от възобновление, а 28 от Движение за права и свободи избраха позицията “въздържал се ”. Промените плануват още Националната организация за приходите да води регистъра на заетостта вместо Агенцията по заетостта, както до момента. От “Възраждане ” показаха опасения за сигурността на персоналните данни, като се позоваха на сериозни мнения на институции.

" Има заплаха от злоупотреби, нарушение на права на българските жители и доста други неща ", съобщи Ангел Георгиев

“Не Възраждане, Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт Министерство на електронното ръководство. Сега ясно ли ви кой изяснява аргументирано, че това, което сте показали в този си вид, че е непрофесионално, некадърно, неприложимо и нездравословно. И рисково! ”, добави Цончо Ганев, съобщи БНР.

Мартин Димитров от ПП-ДБ, които са вносители на законопроекта, отговори:

“Не очаквайте, когато се вкарват електронни услуги в България, съответните администрации, които би трябвало да създадат тази промяна, до положат старания да пренаредят структурата си. Не очаквайте да поддържат незабавно! Така че загърбете тези страхове. Нека през днешния ден дружно
Всичко за Вашата сватба
да създадем огромна крачка към същинската електронизация и цифровизация ”.

ПП-ДБ показаха подготвеност да се съобразят с някои от рекомендациите и да внесат промени преди окончателното приемане на законопроекта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg