Със 146 гласа за Народното събрание подкрепи окончателно договора за

...
Със 146 гласа за Народното събрание подкрепи окончателно договора за
Коментари Харесай

Народното събрание прие окончателно договора за информационна система за F-16

Със 146 гласа " за " Народното събрание поддържа дефинитивно контракта за придобиване на мултифункционална система за продан на информация. С придобиването на терминалите се цели да се реализира мечтаното равнище на ситуационна информираност, което е значимо за обезпечаване на условия за потребление цялостните механически и оперативни благоприятни условия на новите бойни самолети Ф-16, Block 70.

Договорът е на стойност над 5,2 милиарда $, а срокът за годност на офертата към този момент изтече на 29 юни.

Предложената от американска страна скица за възнаграждение планува първичен депозит от близо 82 милиона $ и разсрочено заплащане на тримесечни вноски в интервала от 2023 до 2029 година.

Против законопроекта за одобрение на интернационалния контракт за „ Придобиване на Мултифункционална система за продан на информация " гласоподаваха от " Възраждане " и Българска социалистическа партия.

Според депутата от " Възраждане " Николай Дренчев, който единствен се изрече по законопроекта, параметрите на контракта са неизгодни за страната ни:

" Нищо не постанова неговото засекретяванеq с изключение на желанието да скрием от българските данъкоплатци mо какъв метод Народното събрание, през бюджета на Министерство на защитата, харчи средства, които не способстват в нужния размер за осъществяване на главната задача, а точно - повишение на бойните качества ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР