Със 146 гласа за“ Народното събрание подкрепи окончателно договора за

...
Със 146 гласа за“ Народното събрание подкрепи окончателно договора за
Коментари Харесай

НС прие договора за информационна система за Ф-16

Със 146 гласа „ за “ Народното събрание поддържа дефинитивно контракта за придобиване на мултифункционална система за продан на информация. С придобиването на терминалите се цели да се реализира мечтаното равнище на ситуационна информираност, което е значимо за обезпечаване на условия за потребление цялостните механически и оперативни благоприятни условия на новите бойни самолети Ф-16, Block 70.

Договорът е на стойност над 5,2 милиарда $, а срокът за годност на офертата към този момент изтече на 29 юни.
Предложената от американска страна скица за възнаграждение планува първичен депозит от близо 82 милиона $ и разсрочено заплащане на тримесечни вноски в интервала от 2023 до 2029 година.
Против законопроекта за одобрение на интернационалния контракт за „ Придобиване на Мултифункционална система за продан на информация “ гласоподаваха от „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия.

Според депутата от „ Възраждане “ Николай Дренчев, който единствен се изрече по законопроекта, параметрите на контракта са неизгодни за страната ни:

„ Нищо не постанова неговото засекретяванеq с изключение на желанието да скрием от българските данъкоплатци mо какъв метод Народното събрание, през бюджета на Министерство на защитата, харчи средства, които не способстват в нужния размер за осъществяване на главната задача, а точно – повишение на бойните качества “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР