Със 139 гласа за, без гласували против, депутатите решиха пенсионерите

...
Със 139 гласа за, без гласували против, депутатите решиха пенсионерите
Коментари Харесай

След скандал в НС: 100 лв. за най-бедните пенсионери, за другите - нищо

Със 139 гласа " за ", без дали своят вот " срещу ", депутатите взеха решение пенсионерите с най-ниски пенсии да получат по 100 лева за Великденските празници, а останалите - нищо.

С гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, “Възраждане ”, Има Такъв Народ и част от Българска социалистическа партия, депутатите взеха решение пенсионерите, намиращи се под прага на беднотия, т.е. с пенсия до 526 лева, да получат по 100 лв. Великденска добавка.

Предложението е импортирано от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи и на първо четене гласеше пенсионерите да получат по 75 лева, след измененията на второ гласоподаване в комисия, се реши великденската добавка да бъде 100 лева От Българска социалистическа партия излязоха с контрапредложение.

“Ние предлагаме добавки за всички пенсионери, за тези с пенсия до 526 лева по 100 лева и по 50 лева за всички останалите ”, предложи водачът на левицата Корнелия Нинова, след което акцентира, че отхвърля изказванието за липса на пари в бюджета за тази мярка.

“Ние като бяхме на власт имаше 70 лева за всички пенсионери ”, напомни Нинова.

От ПП-ДБ също отвърнаха, наблягайки, че няма да разделят пенсионерите по време на най-светлите празници.

В пленарна зала депутатите отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия по 50 лв. Великденски добавки да получат всички пенсионери.

Георги Свиленски от левицата се обърна към народните представители от ПП-ДБ с укор, че в зала четат писма, в които ги приканват да не разделят пенсионерите, а в зала гласоподават срещу.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР