Със 139 гласа Вежди Рашидов бе избран за председател на

...
Със 139 гласа Вежди Рашидов бе избран за председател на
Коментари Харесай

Вежди Рашидов е избран за председател на 48-ото Народно събрание

Със 139 гласа Вежди Рашидов бе определен за ръководител на 48-ото Народно заседание. Това се случи на третия ден от първото съвещание след клетвата на депутатите.

Той бе номиниран от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Български напредък .

" Нямахме единение, само че постигнахме болшинство. Упълномощена съм от болшинството да предложа най-принципното нещо. Номинирам от името на 4 партии най-възрастния народен представител Вежди Рашидов " , разгласи от трибуната водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Продължаваме промяната " не взе участие в парламентарната аритметика и Кирил Петков изиска отмора от името на парламентарната група, което провокира следващото напрежение в пленарната зала .


" Явно някои народни представители въобще не желаят да има Народно заседание, а напряко желаят да са си на власт, тъй като са единствените носители на истината , на правотата, на справедливостта. Без да има значение за тях какво написа в Конституцията и законите на страната. Но, на изборите народът сподели, че не мисли като тях . И се пробват тук няколко дни да върнат нещата в изходна позиция. Опитват предизборно и маркетингово да се харесват на своите гласоподаватели, а не следизборно да вършим работа в интерес на народа. И по този метод хората да ни харесват ", съобщи Мустафа Карадайъ , водач на Движение за права и свободи.

Припомняме, че на вчерашното съвещание Вежди Рашидов си направи отказ и разгласи, че не приема номинацията.

" Не считам, че сега е най-важното с процедурни номера да блокираме за още неизвестно какъв брой процеса по желание на ръководител. Всички опитахме, положихме старания и се обединихме към кандидатурата на единствения, който съумя през вчерашния ден да сплоти по някакъв метод българското Народно заседание ", разгласи Десислава Атанасова , ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС.

" Ако по този начин образуваното болшинство с цел да прикрие своята отпадналост, по какъв начин ще тръгне този парламент и по какъв начин ще се ръководи тази страна. Вчера бях един от тези, които станаха на крайници й ви приветстваха. Вие през вчерашния ден господин Рашидов казахте, че нямате предпочитание да ръководите Народното събрание. Сега ви запитвам имате ли предпочитание или вършиме това като финален акт, който да позволи политическата рецесия? ", запита от трибуната Асен Василев от Политическа партия . " Това, което ние желаеме в най-конструктивен звук е 15 минути, с цел да проведем съвещания в нашата група. Има болшинство, нямаме предпочитание да стопираме това болшинство. Не разбирам за какво има опозиция против това? ", уточни още Василев.

" Ще би трябвало да сложа на кантар дали потребностите на моята персона или на българското общество е по-важно. Не съм споделил дали ще приема тази номинация ", отговори му Рашидов.

Очаквайте детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР