Със 131 гласа за, 47 против и 6 въздържал се

...
Със 131 гласа за, 47 против и 6 въздържал се
Коментари Харесай

Парламентът отхвърли ветото на Радев върху промените в Закона за съдебната власт

Със 131 гласа " за ", 47 " срещу " и 6 " въздържал се " Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев върху Закона за допълнение на Закона за правосъдната власт, признат на 21 юли 2023 година, с който се трансформира системата за инцидентен асортимент на арбитър по механизма за следствие на основния прокурор и се постановява спомагателен 6-месечен период за избор на нов състав на Висшия правосъден съвет.  Президентското несъгласие на последните промени в Закона за правосъдната власт, гласувани дефинитивно от Народното събрание на 21 юли, беше наложено на 1 август.

Отхвърлянето на ветото поддържаха ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Политическа партия - Демократична България и Движение за права и свободи, а " срещу " гласоподаваха от Българска социалистическа партия и " Възраждане ". От " ИТН " се въздържаха.

С това беше привършен и дневният ред на изключителното съвещание на Народното събрание и председателстващият Росица Кирова разгласи завършек на съвещанието.

По-рано през днешния ден депутатите одобриха на първо четене по-сурови санкции в Наказателния кодекс при домашно принуждение, а терминът " интимна връзка " влезе в законодателството, също на първо четене.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР