Със 127 гласа за, 90 въздържали се и двама против

...
Със 127 гласа за, 90 въздържали се и двама против
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене удължаването на бюджета


Със 127 гласа " за ", 90 " въздържали се " и двама " срещу " депутатите одобриха удължаването на държавния бюджет, на Здравната каса и на Държавното публично обезпечаване на първо четене.

От " Продължаваме промяната " упорстват да бъде импортиран нов бюджет за 2023 година от служебното държавно управление. Три разновидността е създало Министерството на финансите за бюджет. С недостиг от 6,5% при продължение на актуалните политики.

От ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Български напредък " поддържат служебното държавно управление да не внася нов бюджет, а това да бъде направено от постоянен кабинет.

От " Българска социалистическа партия за България " желаят увеличение на обществените заплащания. Сред техните оферти е увеличение на минималната работна заплата до 50% от междинната за страната или тя да стане 850 лв.. Също по този начин да бъде въведен при опция таван на цените на природен газ, вода, парно и ток за бита.

От финансовото министерство са пресметнали, че сходно нещо ще докара до 4,8 милиарда лв. повече разноски. При това състояние дефицитът би достигнал до 9,4% от Брутният вътрешен продукт на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР