Със 123 гласа за от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, БСП и Има

...
Със 123 гласа за от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, БСП и Има
Коментари Харесай

Парламентът създаде временна комисия за полицейското насилие

Със 123 гласа " за " от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и " ИТН " Народното събрание сътвори краткотрайна комисия за полицейското принуждение по време на митинга на футболните почитатели на 16 ноември.

Против гласоподаваха от Движение за права и свободи, от " Възраждане " се въздържаха.

Депутатите включиха разискванията като първа точка на днешното пленарно съвещание. Проектите за основаването на комисията бяха два – на ПП-ДБ и на Българска социалистическа партия.

Разликата в двата плана е обвързвана със състава на комисията. От ПП-ДБ оферират в нея да вземат участие 18 членове, по трима от всяка парламентарна група, а от БСП  - желаят да са 12 - по двама от всяка група.

Заседанието на Народното събрание стартира с две заявления от " ИТН " и " Възраждане ". 

Гроздан Караджов от Има Такъв Народ настоя за отговори от съпредседателя от ПП-ДБ Кирил Петков дали е упражнявал напън върху министри от кабинета.

" Проблемът с нерегламентирания напън върху министри от това държавно управление приема толкоз рискови за страната размери, че

заплашва да избухне като мина в колелата на това държавно управление.

Първо, от напън и закани се оплака министърът на електронното ръководство Александър Йоловски. Сега се оплаква министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, за който още се спори тъкмо чие предопределение е. Може би е време Кирил Петков да проговори, да му олекне ", разяснява той.

В декларация от " Възраждане " настояха да се спре с двойните стандарти във връзка с интернационалните спорове, като показаха опасения, че спорът в Газа може да се трансферира в филантропична рецесия. В друго изявление депутатът Цончо Ганев съобщи, че " Възраждане " ще предложи анкетна комисия, от която Движение за права и свободи са се отказали, с цел да се откри

дали е извършен напън върху министъра на електронното ръководство за пробутване на избрана социална поръчка.

" Къде е Денков да си подаде през днешния ден оставката? Няма го. Напротив. Вие мълчите гузно, тъй като не желаете пък да бъдете разследвани и не желаете тук, от тази естрада, да се чуе какво сте правили с министъра на електронното ръководство. Това ви е цялото битие - демократи на думи, действително - щях да кажа " розови понита ", само че не го споделям ", съобщи Ганев.

Народното събрание отсрочи избора за подуправител на Здравната каса за идната седмица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР