Със 123 гласа за Народното събрание реши да бъде създадена

...
Със 123 гласа за Народното събрание реши да бъде създадена
Коментари Харесай

Парламентът одобри временна анкетна комисия за полицейското насилие

Със 123 гласа " за " Народното събрание реши да бъде основана краткотрайна анкетна комисия за инспекция на обстоятелства условия за практикуване на несъразмерна мощ от органите на Министерство на вътрешните работи при митингите пред Националния стадион.

Анкетната комисия ще бъде с мандат от един месец. За неин ръководител бе определен Атанас Атанасов от ПП-ДБ. Тя ще се състои от по трима членове, излъчени на партиен принцип от всяка една парламентарна група. Комисията би трябвало да изготви отчет за установените дейности или бездействия на Министерство на вътрешните работи на 16 октомври и в случай че е нужно да предложи законодателни промени.

Депутатите взеха решение още да се отсрочи плануваният за през днешния ден избор на подуправител на Националната здравноосигурителна каса. Единственият претендент за поста е проф. Момчил Мавров, повдигнат от ПГ на ГЕРБ-СДС. На база на чуване на 20 ноември т.г., парламентарната комисия по опазване на здравето предлага план на решение за избора му за подуправител на НЗОК.

В дневния ред на Народното събрание за през днешния ден е и първото четене на промени в данъчни закони. Сред тях са Законът за налог върху добавената стойност, Законът за корпоративното подоходно облагане, Законът за налозите върху приходите на физическите лица и Законът за локалните налози и такси.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР