Със 123 гласа за Народното събрание реши да бъде създадена

...
Със 123 гласа за Народното събрание реши да бъде създадена
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Парламентът одобри временна анкетна комисия за полицейското насилие

Със 123 гласа " за " Народното събрание реши да бъде основана краткотрайна анкетна комисия за инспекция на обстоятелства условия за практикуване на несъразмерна мощ от органите на Министерство на вътрешните работи при митингите пред Националния стадион.

Депутатите би трябвало да изберат подуправител на Националната здравноосигурителна каса, планува признатата стратегия на Народното събрание.

В дневния ред на Народното събрание за през днешния ден е и първото четене на промени в данъчни закони. Сред тях са Законът за налог върху добавената стойност, Законът за корпоративното подоходно облагане, Законът за налозите върху приходите на физическите лица и Законът за локалните налози и такси.

Вчера депутатите започнаха и разглеждането на промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, полемиката по които се чака да продължи на последващо пленарно съвещание. С промените се вкарва финансов тласък за подаване на информация за данъчни нарушавания - така наречен донос-бонус, и се понижава прагът за разплащанията в брой от 10 000 на 5 000 лв..

В дневния ред като последна точка е включено чуване на министъра на финансите Асен Василев по отношение на набиране на планове от общините в Република България, които да бъдат планувани за финансиране от държавния бюджет през 2024 година Изслушването е по искане на " Българска социалистическа партия за България ".

В сряда (22 ноември т.г.) ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова заяви, че предходния ден на обяд Министерството на финансите е изпратило писмо до кметовете до вечерта да предадат планове, които да бъдат включени в бюджета. Първо - в никакъв случай в бюджет не са се включвали изчерпателно изброените планове, включени един път, това значи край - това са плановете и всички други общини увисват, разяснява Нинова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР