Със 121 гласа за и 93 гласа “против депутатите приеха

...
Със 121 гласа за и 93 гласа “против депутатите приеха
Коментари Харесай

Депутатите одобриха на първо четене договора за още 8 самолета F-16

Със 121 гласа „ за ” и 93 гласа “против ” депутатите одобриха на първо четене контракта за 8 нови изтребителя F-16, съобщи БГНЕС

Българска социалистическа партия и Възраждане се оповестиха срещу утвърждението на контракта за доставка на новите 8 самолета.„ Сагата с този позорен контракт продължава с втория стадий, изпълняваме всички условия на производителя, плащаме си постоянно милиарди, само че не получаваме нищо. Тази цена - 1,6 милиарда лева е планирана, тя може да доближи до 3,5 милиарда, даже да стигне до 100 милиарда Тези цени са планирани и популацията ще страда, тъй като производителят може да промени дължимата сума, когато изиска ”, разяснява Румен Гечев от Българска социалистическа партия. „ Никакви аварийни елементи, никакво обслужване. Не са планувани и клаузи за обезщетяване на потребителя, в случай че със самолетите настъпят някакви проблеми. От икономическа, политическа и логическа позиция ще бъде национално изменничество, в случай че се съгласим с този законопроект ”, разяснява още той.

„ Договорът разрешава и дава повече въоръжение, повече опция нашата авиация да извършва своята задача. Този контракт укрепва и стратегическото ни партньорство със Съединени американски щати. Аз приканвам да гледаме от позицията на идващите 10 години, а не в границите на година, две. Нека да не пропущаме идващите 10 години, а да дадем най-хубавото за нашата войска. Ние имаме потребност от мощна, сигурна и постоянна войска, на която да имаме вяра и да запазим нашата суверенност като страна. ” Това съобщи и Атанас Славов от Демократична България.

„ Сигурността минава и през това каква войска имаме, с какви самолети разполагаме, а по тази тематика сме доста зле. България е значимо да употребява всички благоприятни условия, с цел да се укрепи нашата защита. Ние би трябвало да имаме дълготрайна тактика, по която да има обединяване от всички партии. Дори " Възраждане " споделиха, че няма нищо срещу ние да имаме съвременна авиация и не мисля, че някой ще се опълчи на този приоритет. Трябва да има единение, тъй като целта да се обезпечи сигурността на българския народ би трябвало да е на напред във времето, а утвърждението на този контракт мисля, че ще го обезпечи. Трябва да имаме защита, която да отбрани България ”, разяснява Настимир Ананиев от Политическа партия. „ Ние няма да подкрепим закупуването на новата партида самолети не тъй като не мислим за нашата авиация, а тъй като този контракт не е въобще в наш интерес. Предварителното възнаграждение и неразбираемата сума за тези нови 8 самолета е мощно притеснително, ” означи Димо Дренчев от " Възраждане ".

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР