Със 121 гласа “за” и 85 “против” Кирил Ананиев бе

...
Със 121 гласа “за” и 85 “против” Кирил Ананиев бе
Коментари Харесай

Официално: Кирил Ананиев е новият здравен министър

Със 121 гласа “за” и 85 “против” Кирил Ананиев бе определен за министър на опазването на здравето. Това е първата промяна на министър в състава на третия кабинет " Борисов ".

Предложението на министър-председателя Бойко Борисов бе подадено в деловодството на Народното събрание в четвъртък (9 ноември). Премиерът обаче съблюдава традицията и не пристигна в Народното събрание , с цел да показа номинацията за нов министър.

Именно отсъствието на министър-председателя се трансформира в доста по-централна тематика за депутатите от номинацията за нов министър и положението на опазването на здравето изобщо.

Кирил Ананиев е назначаван за зам.-министър на финансите в шест държавни управления - на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Георги Близнашки, както и във втория и третия кабинет на Бойко Борисов. Всички те са разчитали на експертните му качества при съставянето на държавните бюджети. В служебното държавно управление на Огнян Герджиков Ананиев бе отпред на финансовото ведомство.

Той стартира работа в Министерството на финансите през 1980 година, откакто приключва компетентност " Финанси и заем " в УНСС. Преминава през всички експертни длъжности, с цел да доближи до шеф на Главно ръководство " Държавни разноски ", а по-късно и до зам.-министър и министър на финансите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР