Със 121 гласа "за" и 1 "въздържал се" депутатите одобриха

...
Със 121 гласа "за" и 1 "въздържал се" депутатите одобриха
Коментари Харесай

Депутатите одобриха доклада на ВСС за 2018 г.

Със 121 гласа "за " и 1 "въздържал се " депутатите утвърдиха отчета на Висш съдебен съвет за 2018 година

Документът отразява разделно активността на Съдийската и Прокурорската колегии към Висшия правосъден съвет, както и на непрекъснато настоящите комисии към тях, според пълномощията на съответната гилдия. Документът съдържа пет обособени структурно обособени елементи, като в първата част поредно са изложени информация и данни по отношение на ръководството и администрирането на правосъдната власт, което включва ръководство на човешките запаси в правосъдната система, кадровата и конкурсната активност на Комисията по атестирането и състезанията, ръководството на финансовите и материалните запаси, включително ръководство на бюджета на правосъдната власт, ръководство на правосъдните здания, електронно правораздаване и професионална подготовка.

През 2018 година Комисия "Съдебна карта, натовареност и правосъдна статистика " към Съдийската гилдия е провела 26 съвещания, в които са разисквани и признати решения в няколко насоки: иницииране на законодателни промени в частта по отношение на разпоредбите за локална и родова подсъдност по избрана категория каузи, мониторинг и разбор на натовареността на съдилищата с оферти за промени и допълнение на Правилата за оценка на натовареността на съдиите, в номенклатурата на статистическите кодове и други вътрешно – организационни ограничения.

В отчета са регистрирани и 8 постоянни съвещания на Комисия "Съдебна карта и натовареност на прокурори и следователи " към Прокурорската гилдия. Като най-значима и огромна активност на комисията и на Прокурорската гилдия се отбелязва реорганизацията и усъвършенстването на районните прокуратури посредством основаване на уеднаквен модел. Съгласно основания модел за усъвършенстване на правосъдната карта на районните прокуратури, считано от 1 януари 2019 година са закрити 11 районни прокуратури, отбелязва "Фокус ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР